IKEA'ya yeni rakip geliyor "Greycork"
 4 genç tarafından ABD'de kurulan bir mobilya şirketi Ikea'ya daha ucuz ve daha kolay bir alternatif olma amacıyla yol çıktı.

Greycork unvanlı şirketin her mobilyası orta ölçekli bir kutuda müşterilere sevk ediliyor ve herhangi bir alet kullanılmadan dört dakika altında monte edilebiliyor.

4 genç tarafından ABD'de kurulan bir mobilya şirketi Ikea'ya daha ucuz ve daha kolay bir alternatif olma amacıyla yol çıktı.

Greycork unvanlı şirketin her mobilyası orta ölçekli bir kutuda müşterilere sevk ediliyor ve herhangi bir alet kullanılmadan dört dakika altında monte edilebiliyor.


BEYZBOL SOPASI KADAR SAĞLAM
Greycork CEO'su John Humphrey, yapımında dişbudak kerestesi (beyzbol sopaları kullanılan aynı malzeme) sunta ve metal kullanılan mobilyaların ömrünün 20 ile 40 yıl arasında olduğunu söyledi.Şirketin ürettiği mobilyalar IKEA benzeri minimalist bir tasarıma sahip.

Greycork, Pazar günü IndieGoGo'da satışarını başlattı. Ailesinin fabrikasında çalışarak büyüdüğünü belirten CEO John Humphrey, gençlere Ikea'dan daha kolay ve ucuz bir seçenek vermek için Greycork'u kurduğunu söyledi.



Greycork hesaplamalarına göre şirketin tasarladığı oturma odası 1.130 dolara mal oluyor ve montajı 20 dakika sürüyor. Ikea'da aynı tip ürünlerin fiyatı 1.380 dolara geliyor ve montajı üç saat alıyor.

Business Insider'da yer alan habere göre Greycork ürünleri internet üzerinden satın alınabiliyor. Şirketin şimdilik sadece ABD Rhode Island'da showroomu bulunuyor. Şirket, daha önce IKEA'nın da yaptığı gibi müşterilerine Airbnb üzerinden showroomlarında bir gece konaklama ve fabrikayı ziyaret etme imkanı tanıyor.

MALİYETİ NASIL DÜŞÜRDÜLER?

CEO Humphrey, Greycork'un her üründe kullanılan bileşenlerin sayısını azaltarak maliyetleri düşük tutmayı başardığını açıkladı. 



YENİ ODALAR GELİYOR
Şirketin şimdilik oturma odasından ibaret olan ürün gamını genişletmeyi planladığı ancak bir sonraki üretimin hangi alanda olacağının şimdilik açıklanmayacağı belirtildi.

Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181