Isı ve su yalıtımında sorumluluk yönetimin!
Yapı sektöründe enerji tasarrufu ve verimliliğini artıran çevreci, yeni teknolojilerin Türkiye'ye getirilmesinin önemli olduğunu belirten Teknolojik Yapı Merkezi Genel Müdürü Aytaç Patoğlu,"Isı ve su yalıtımı ile ilgili yasa ve yönetmeliklerin bilinmesi gerekiyor.

Teknolojik Yapı Merkezi Genel Müdürü Aytaç Patoğlu'na göre, binaya yük veren ısı yalıtımı malzemeleriyle yalıtım yaptırmak isteyen yönetimlerin, bu işlem için bir statik ofisinden izin alması gerekir. Yoksa tüm hukuki ve mali sorumluk yönetimin üzerinde oluyor. Yaptıkları sözleşmede: 'Tüm sorumluluk yükleniciye aittir.' ibaresi hukuken geçerlidir. Bu konuda ayrıntılı bilgi için, İmar Kanununa bakabilirler. Bu nedenle, yasalar gereği bina yönetimince, bu yükün bir statik ofisince taşınım hesabının yaptırılması ve bu teknik onay alındıktan sonra uygulamaya geçilmesi gerekir." dedi.


Hürriyet Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181