İtalya kaleleri ücretsiz satışa çıktı!
Dünyanın en çok kalesinin, şatosunun ve manastırının bulunduğu ülkelerin başında İtalya yer alıyor. İtalya, bu bolluktan sıkılmış olmalı ki 100’den fazla kaleyi ücretsiz satılığa çıkardı. Peki bu kaleleri satın almanın şartı ne? İşte İtalya’nın satılığa çıkarılan ücretsiz kaleleri…

Şaka gibi ancak İtalya 100’den fazla kale, şato, çiftlik ve manastırı ücretsiz satıyor. Ama bunun da bir şartı var. Bu kaleleri satın alan kişiler satın aldıkları kalenin restorasyonunu gerçekleştirecek ve kaleleri otel, restoran veya alış veriş merkezi gibi turistlik mekânlara çevirecek.
 
40 yaşından küçük ve 18 yaşından büyük girişimcilere hitap eden bu proje şimdiden ilgi görmeye başladı.

Devlet Emlak Ajansı üyesi Roberto Reggi verdiği bir röportajda “Bu proje İtalya’daki yavaş turizm sektörünün gelişmesini sağlayacak ve genç girişimcilere olanak tanıyacaktır. Hedefimiz yerli ve yabancı turistlerin, gezginlerin ve seyahat tutkunlarının artık turistlik bir mekân olarak kullanılacak olan kaleleri daha fazla ziyaret etmesini sağlamak. 100’den fazla özel ve kamu binası bu projeye dahildir.” diye bahsetti.

Özellikle Roma’nın güney kısmında yer alan kaleler bu projede büyük bir yer kaplıyor. 100’den fazla mekânın arasında birkaç tane han ve saray da yer alıyor.
11. yüzyıldan kalma Castello di Brera bu listenin en ünlü kalelerinden biri.
 
Bu yerleri ücretsiz satın almak isteyen kişiler binayı nasıl turistlik bir cazibe merkezi haline getireceğini gösteren bir teklif sunmak zorunda. Projede önemli başarı sağlayan kişilerse hükümet tarafından para ile ödüllendirilecek.

Projeye son başvuru tarihi 26 Haziran. Geçerli bir teklif sunamayan ve bu kaleleri kaçıranlar için İtalya seneye 200’den fazla kaleyi ücretsiz satışa sunacak.

Kaynak: Travel Leisure
Kaynak: Çeviri: Emirhan BAŞALAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181