Kentsel dönüşüm "yerli" ürün vurgusu
34'üncü Olağan Genel Kurulu gerçekleşen Türkiye İMSAD'ın ana gündeminde yerli malzeme kullanımı ve yerli üreticilerin desteklenmesi yer aldı.

Türkiye inşaat malzemeleri sektörünün yabancı pek çok markayı geride bırakacak ürün ve hizmet kalitesine sahip olduğunu belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, kentsel dönüşüm ile konut sektöründeki gelişmelere rağmen rant ve reklam amaçlı yabancı malzeme kullanımını eleştirdi. Hinginar, "Çoğu kez kalitesi yerli ürünlerden daha düşük olmasına rağmen Avrupa menşeili diye lanse edilerek 'daha kaliteli' algısı yaratılmaya çalışılıyor. Bu durum, yerli sanayimizin gelişiminin önüne set çekmektedir" dedi. ithal ürün kullanmayı tercih eden firmaların devlet desteği almalarını eleştiren Hinginar, "Haksız muameleye sessiz kalamayız" açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181