Konutlar küçüldü ankastre sektörü büyüdü
2016 yılında projelerde önemli atılımlar gerçekleştirmeyi planlayan Silverline, proje pazarında yüzde 11 paya sahipken, bu rakamı 2016 yılında yüzde 15'e çıkarmayı planlıyor. 2010 yılından beri Türkiye genelinde toplam 6 bin 267 projede 212 bin 160 birim konutta toplam 532 bin adet ürünle yer alan Silverline, güçlü üretici kimliğiyle sektörün önemli oyuncuları arasına girmeyi başardı.

Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Laçin, Türkiye'nin amiral gemisi olarak çok önemli değerler üreten, yurt içi ve yurt dışında ciddi projelere imza atan inşaat sektörünün her geçen yıl büyüdüğünü ve bir çok sektörü olumlu etkilediğini ifade etti. Türkiye'nin önemli bir üretim üssü olduğunun altını çizen Laçin, Türkiye ankastre mutfak ürünleri pazarının son 5 yılda önemli bir atılım gerçekleştirdiğini belirtti.

Mustafa Laçin, pazarın yaklaşık yüzde 100 büyüdüğünü ve ankastrenin toplam beyaz eşya pazarının yüzde 28'ini oluşturduğunu ifade ederek, sektörün büyümesini tetikleyen en önemli etkenlerin inşaat ve konut sektöründeki büyüme, kentsel dönüşüm projeleri, kentlere göçün artması, mutfakların yenilenmesi ile 1+1 ve 1+0 konut talebinin artası olduğunu söyledi. 

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181