Marof Yapı'dan yüzde 100 yerli su yalıtım ürünü!
Marof Yapı, inovasyonunu yaptığı "sürme esaslı su yalıtım membram" ile binaların yer altı ve yüzey suları kaynaklı çürüme sorununa çözüm getirmeyi hedefliyor. Yüzde 100 yerli üretim olan ürünün bir diğer dikkat çekici özelliği ise solvent yerine su bazlı olması...

Marof Yapı, bina temel yalıtımında "sürme esaslı su yalıtım membram" ile farkındalık amaçlıyor. Bina temelini yer altı suyundan ve nemden koruyarak, bina ömrünü uzatma iddiasında olan Marof, inovasyonunu solvent yerine su bazlı geliştirdiği ürünüyle, insan sağlığına da dikkati çekiyor. Marof Yapı firma sahibi Zafer Milli, inşaat sektörünün 'olmazsa olmazı' olarak nitelendirdiği su yalıtım membranlarının bina temelini yer altı suyu ve nem gibi dış etkenlerden koruyarak, ömrünü uzattığım belirtiyor. Bu doğrultuda sektörü bir adım üeri taşımak amacıyla "sürme esaslı su yalıtım membram" ürettiklerini anlatan Milli, "Piyasada solvent bazlı su yalıtım membranları var ancak solventin insan sağlığına zararlı çözeltiler içerdiği bir gerçek. Üstelik yangın tehlikesi de var. Bu kapsamda 'sürme esaslı su yalıtım membram' ürünümüzü solvent yerine subazhgeliştirdik. Şu an 18 çeşit sürme esaslı yalıtım malzememiz var" dedi.

Zafer Milli, "sürme esaslı su ya lıtım membranı"nın bina temelinde ve ıslak zeminlerde özellikle düşey perde ve dikey duvarlarda kullanılacağım söylüyor. Bu noktada da bir farklılığa imza atacaklarının altını çizen Milli, "Uygulama esnasında yüksek basınçlı pompalar kullanacağız. Normalde bir usta en yüksek performansla günde 100 metrekare su izolasyonu yapabilir. Bu rakamı basınçlı pompalarda günde 1500 metrekareye çıkaracağız. İşlemi sıfır hatayla yapmayı amaçlıyoruz. Böylece insan kaynaklı sorunları da ortadan kaldırmış olacağız" şeklinde konuşuyor.

İlk etapta pazardan yüzde 5 pay hedefliyor
Zafer Milli, Türkiye'de sektörde en büyük pazar payının global şirketlere ait olduğunu ve özellikle Avrupa menşeili firmaların söz sahibi konumunda bulunduğunu ileri sürerek, Ar-Ge çalışmaları devam eden "sürme esaslı su yalıtım malzemeleri" ile sektöre yüzde 100 yerli üretimle girdiklerini vurguladı. "Ürünümüzün en önemli özellikleri arasında elastik oluşu, soğukta çatlamaması ve sürme kolaylığı bulunuyor" diyen Milli, "Yalıtım sektörü spesifik ürünlere doğru yöneliyor. Hedefimiz Türkiye yalıtım sektörü pazarından ilk etapta yüzde 5 pay almak. Bilinirliğimiz arttıkça pazar payımızın da yükseleceği inanırçındayız. Ürünümüze kalite belgesi almak için de çalışmalar yürütüyoruz."

Balkan ülkelerine ihracata başladı
"Sürme esaslı su yalıtım malzemesi" ile dünya piyasalarına açılmayı hedeflediklerinin altını çizen Zafer Milli, daha şimdiden Balkan ülkelerine ihracatın başladığını; Kamerun, Angola ve Uganda'dan da teklif aldıklarını bildirdi. Üretimin büyük kısmını ihraç etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Milli, "Kapasitemizi artırmak için 1 milyon dolarlık makine ve ekipman yatırımına hazırlanıyoruz. Yeni ürünümüzün genel büyümemizi ciddi oranlarda etkilemesini bekliyoruz. Su yalıtım membranlarmdan sekiz yılda elde ettiğimiz potansiyeli sürme esaslı yalıtım malzemesinde bir yılda temin edeceğimiz düşüncesindeyiz" şeklinde konuştu.

'Binalar en küçük depremde yıkılacak hale geliyor'
Binalarda su yalıtımı izolasyonunun önemine işaret eden Milli, "yapı denetim firmalarının bu konuyu titizlikle inceleme mecburiyetinde olmasına rağmen es geçtiğini" iddia ediyor. Yer altı sularının çeşitli reaksiyonların ardından sülfürik asit haline gelerek önce betonu ardından da demiri çürüttüğü konusunda uyaran Milli, böylece binanın teknik özelliğini yitirdiğini ve en küçük depremde bile yıkılacak hale geldiğini savunuyor. Milli, "Örneğin Bursa'daki binaların büyük kısmında yer altı su izolasyonu yapılmıyor. Oysa binanın toplam maliyetinin yüzde 1'i kadar maliyeti var. Yerin altında görünmediği için ihmal ediliyor. Bir süre sonra ise sızmalar başlıyor. Sonradan yapılan uygulamalar da istenilen sonucu vermiyor. Üstelik maliyeti on katını buluyor. Normalde bir binanın ömrü 75 yıl iken, bugün 30 yıllık binaların bu sebeplerden yıkıldığına şahit oluyoruz" diyor.

SEKTÖR LİDERLERİ ARASINA GİRME AMACINDA
Zafer Milli, Marof Yapı'nın, Çalı Sanayi Bölgesindeki tesisinde su yalıtım membranları, likit yalıtkanları ve çatıların su sızdırmazlığını sağlayan kiremit altı örtülerinin üretimini yaptığını anımsatıyor. 2007 yılında faaliyetlerine başlayan firmanın, Güney Marmara Bölgesi ağırlıklı olmak üzere, ülke geneline hizmet verdiğini aktaran Milli, sözlerine şöyle devam ediyor: "TSE, CE ve ISO 9001 belgelerine sahibiz. Öncelikli hedefimiz Ar-Ge çalışmalarını her geçen gün daha da hızlandırıp çevre dostu patentli formüller ve üretim teknolojileri geliştirip ürün ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlamak ve sektörün lider kuruluşları arasında yer almak."

Gülay Soyhan Pehlivan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181