'Perlit depreme karşı dayanıklı'!
Perlitin, inşaat alanında etkin biçimde kullanıldığını ve ekonomik anlamda yüzde 70'lik avantaj sağladığını söyleyen ERPER Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Düzgün Ürün, sıvada, şapta, duvarda, su izolasyonunda, her çeşit beton yapı elemanlarında ve betonda gönül rahatlılığıyla kullanılabileceğini belirtti. Perlitin asit ve bazdan etkilenmediğini, depreme karşı dayanıklı ve esneme payının yüksek olduğunu vurgulayan Ürün, şu bilgileri verdi:

"Perlit kullanılan yapı elemanları binaları yazın serin, kışın sıcak tutuyor. Isıya dayanıklı bu ürün, özellikle nem oranının yüksek olduğu bölgelerde rahatlıkla kullanılabiliyor. Asit ve bazlardan da etkilenmeyen perlit, organik madde içermediği için yosun tutmuyor ve küf oluşturmuyor. Perlitin puzolanik özelliği sayesinde beton mukavemetleri sürekli bir artış gösteriyor. Bu özellikleri ile inşaat sektöründe önemli yer tutan perlit çağımızın yapı malzemesi.

EN BÜYÜK KAYNAK TÜRKİYE'DE
Dünyanın en büyük perlit kaynakları Türkiye'de, Türkiye'nin içinde ise Erzincan'da. Bizler de yüksek perlit potansiyeli sayesinde birçok sektörde doğrudan veya dolaylı olarak faaliyet gösteriyoruz. Yatırımcısından uygulayıcısına kadar birçok alanda yüksek derecede enerji tasarrufu sağlatan perlit ve perlitle üretilen yapı elemanlarının satışını dağıtım ağımızı geliştirerek sürdürmeyi hedefliyoruz."

Hürriyet Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181