Şehirlere göre ev tadilat trendleri!
Armut.com, son bir yılda 400 binin üzerindeki tadilat taleplerini inceleyerek Türkiye’nin Tadilat Trendleri raporunu hazırladı. Rapora göre; Türkiye’de en çok tercih edilen hizmetler boya badana, koltuk döşeme ve marangoz hizmetleri. Marangoz taleplerinin yükselen yıldızı “Montessori Yatak” olurken, boyada mint yeşili bu senenin en çok tercih edilen renklerinden. Yıl boyunca 1 milyar 623 milyon 815 bin TL değerinde tadilat hizmeti veren Armut’a gelen talepler arasında sallanan sandalye ve arı kovanı dikkat çekiyor.

Türkiye'nin hizmet alanında en büyük online platformu Armut, Nisan 2018 - Mart 2019 tarihleri arasında Türkiye’nin 81 ilinden gelen 400 bin üzerindeki tadilat talebini inceleyerek, bu yılki Türkiye Tadilat Trendlerini açıkladı. Armut’un verilerine göre, son 1 yılda 1 milyar 623 milyon 815 bin TL değerinde toplam 405 bin 567 tadilat talebi oluştu. Armut.com’a gelen tadilat talepleri ise son bir senede %29 arttı.

Tadilat mevsimi baharda açılıyor
Türkiye Tadilat Trendlerine göre, ev ya da işyerlerinde yapılan yeniliklerde boya badana değişikliği başı çekiyor. %18 oranındaki boya badana değişikliğini %7 ile koltuk döşeme hizmeti, %6’yla marangoz talepleri takip ediyor. Bu üç hizmetin ortalama fiyatları ise; boyacı (boya badana ustası) için 1.019 TL; koltuk döşeme için 2.066 TL ve marangoz harcamaları için 988 TL. Taleplerde, mevsim de etkili olurken Türkiye genelinde en çok mart ve eylül aylarında tadilat yaptırılıyor.

Duvarlarda sarıdan vazgeçtik, yeni gözdeler kum beji, şampanya ve mint yeşili!
Armut, geçtiğimiz yılda 700.608 m2 alan boyadı. Türkiye’nin Tadilat Trendlerine bakıldığında, boya için en çok yaz ve ilkbahar ayları tercih ediliyor, kış ve sonbahar aylarında azalma görülüyor. Özel isteklerde en çok alçı/sıva, duvar kağıdı, saten boya ve su bazlı boyalar tercih ediliyor. Taleplerin %70’inde tavanın da boyanması isteniyor. Beyaz, her sene olduğu gibi bu sene de vazgeçilmeyen duvar rengi olarak öne çıkıyor. Bu senenin yükselen yıldızlarında; kum beji, şampanya ve mint yeşili dikkatleri üzerlerine topluyor. Sarı ise bu sene evlerde en değiştirilmek istenen renk olurken fildişi rengi favoriler arasında yer alıyor.

Marangoz taleplerinde sallanan sandalyeler, arı kovanı ve bardak modası!
Marangoz taleplerinin yükselen yıldızı “Montessori Yatak” yatak oldu. Çocuklarına montessori tipi yatak yaptırmak isteyenler en çok İstanbul ve İzmir’de. Bu iki ili Bursa takip ediyor. İlginç istekler arasında sallanan sandalyeler, arı kovanı ve bardak dikkat çekiyor.
Banyo tadilatlarında İstanbul’dan sonra en çok duş kabini değiştiren şehir Antalya olurken gömme klozet ve havlupanı ise en çok talep edilen araçlar oluyor. Mutfaklarda ise Amerikan mutfak yükselişinden vazgeçmiyor.

Şehirler rengini belli etti, İstanbul ve Manisa maviyi çok sevdi…
Hizmet platformlarının lideri Armut.com’un verilerine göre İstanbul ve Manisa maviyi çok sevdi. Kum bejini en çok Kocaeli ve Sakarya kullanırken, mor en çok Bursa’da tercih edildi. Ankaralıların tercihi ise şampanya rengi oldu. İzmir ise bu sene beyazdan vazgeçmedi.

Kadıköy, Ümraniye ve Beylikdüzü’nde duvar kağıdı tutkusu!
İlçeler bazında tadilat trendleri incelendiğinde, dikkat çekici bilgiler ortaya çıkıyor. Kadıköylülerden gelen talepler, Kadıköy’ün panjur sevdasını gösterdi. Verilere göre Amerikan panel kapılar en çok Üsküdar’da popüler olurken, Üsküdarlılar banyolarında gömme tuvalet tercihiyle en başa oturdu.
Duvar kağıdı taleplerine bakıldığında, en çok Kadıköy, Ümraniye ve Beylikdüzü sakinlerinintercih ettiği görülüyor. Mutfağını en çok Amerikan mutfağa çevirmek isteyen ilçe Ümraniye olurken, en çok asma tavan yaptırarak spot ışık kullanmak isteyen ilçe Pendik.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181