'Seramik sektörü dış pazarlara açılmalı!'
İç pazarda kentsel dönüşüme bağlı büyümenin 2016 yılında aynı performansı göstermeyeceğini ifade eden Hacıoğlu, Türkiye'nin mevcut üretim gücü ve kalitesiyle bir milyar dolarlık ihracat yapmasının mümkün olduğunu kaydediyor. Kentsel dönüşüm projelerinin seramik sektörünün gelişmesine son yıllarda ciddi katkı sağladığını ve iç pazarda büyümeye ivme kazandırdığını söyleyen Graniser Seramik Genel Müdürü Hacıoğlu, ancak 2015 ruhsat alımlarına bakıldığında ilk dokuz ayda 175 milyon metrekareden 132 milyon kareye inen yüzde 25'lik ciddi bir düşüş görüldüğünün altını çiziyor.

Söz konusu verilerin seramik sektörünün iç pazarda büyüme performansını etkileyeceğini belirten Hacıoğlu, buna bağlı olarak 2016 yılında sektörün büyümesini gerçekleştirmek için firmaların yurt dışı pazarlara yönelmelerinin doğru olacağını ifade ediyor. 2005 yılında Türkiye'nin dünya ihracat pazarlarından aldığı pay yüzde 5 düzeyinde iken 2015 yılı itibariyle bu oranın yüzde 2.5'lar düzeyine indiğini kaydeden Hacıoğlu geçmiş performansa ulaşıldığı takdirde bir milyar doların üstünde bir ihracat değerine ulaşmanın mümkün olacağını belirtiyor. Hacıoğlu, Türkiye'nin mevcut üretim kapasitesi kalitesi ve tasarım gücüyle bunu başaracak imkanlara sahip olduğunu söylüyor.

İnşaat&Yatırım Dergisi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181