Tema İstanbul BTM bahçe çatı sistemini tercih etti!
Mesa-Artaş ve Kantur-Akdaş İnşaat gruplarının ortak çalışması ile hayata geçirilen. 3500 konut ile adeta yeni bir metropol alanı yaratılan projenin gösterişli peyzaj mimarisinin tasarımında ve danışmanlık hizmetlerinde, ülkemizin peyzaj konusunda önde gelen tasarım ve danışmanlık gruplarından DS Mimarlık'ın imzası yer almaktadır.

Tema İstanbul projesinin peyzaj ve rekreasyon alanlarının görsel şölene dönüştürülmesi ise özellikle peyzaj tasarım, bitki üretim ve uygulama alanında lider olan Işık Peyzaj ve Cem Botanik firması ve çalışanlarının emeği ile gerçekleşmiştir BTM Optigreen Bahçe Çatı ürünleri sayesinde hayal ettikleri gibi bir proje hayata geçirdiklerini belirten Işık Peyzaj ve Cem Botanik yetkilileri sistemin uygulama kolaylığı ve üstün özelliklen yüzünden bundan sonraki projelerde de ilk tercihlerinin BTM olacağını belirtmişlerdir.

Yaklaşık 55 000 m2 olan yeraltı otoparkı rekreasyon ve sosyal tesis alanlarının yer aldığı teras alanlarında su yalıtım uygulaması sonrası uzman peyzaj ekipleri aracılığı ile %2 -25 eğimde kullanılmaya uygun BTM Optıgreen sistem bileşenlerinden sırasıyla. SOOgr'lık nem tutucu keçe. 25 mm'lik FKD 25 su tutma haznelı drenaj levhası ve 110 gr'lık Dupont SF grubu sistem filtresi ile yeşil çatı katmanları serilerek yeşil çatı uygulaması tamamlanmıştır Seçilen bitki ve botanik gruplarının yaşamasına elverişli özel karışımlar ile oluşturulmuş, hafifletilmiş bahçe çatı toprağı serimi ve en son olarak bitkilerin yerleşimi ile hem göze hem de yaşama dokunan yeşilin her tonuna ait görsel zenginlik yaratılmıştır.

İnşaat Dünyası Dergisi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181