Uzakdoğu havasını evinize nasıl getirirsiniz?
Bu yıl dekorasyonda öne çıkan trendlerden biri de egzotik esintiler. Uçuşan tüller, Budha heykelleri, tütsüler ve etnik desenli objelerle Uzakdoğu ve Hindistan'ın gizemini evinize taşıyabilirsiniz. Uzakdoğu ülkelerinde kullanılan dekorasyon ürünleri, ülkemizde de sık sık kullanılmaya başlandı. Evinize Uzakdoğu havası katmak için evinizin tamamını bu şekilde dizayn etmelisiniz. Aksi halde tam anlamıyla uygun olmayan bir dekorasyon meydana getirmiş olursunuz. Uzakdoğu dekorasyonuna başlamadan evvel küçük bir inşa süreci geçirmeniz gerekebilir. Bu stil için en uygunu olan pastel renkleri duvarlarınızda ve zemininizde kullanmalısınız. Bunun dışında ahşap şeritler bu tarzın gerekli objelerinden bir tanesidir.



UZAKDOĞU TARZI MOBİLYALAR
Uzakdoğu tarzına uygun mobilyalar, evinizin bu tarza uygun olması için olmazsa olmazlardandır. Bu havayı yakalamak için yemek takımlarını yer sofrası şeklinde almalısınız. Yatak odalarında ise zemine yakın yataklar kullanmalısınız. Uzakdoğu havası verebilecek önemli detaylardan birisi de panellerdir. Kareli panelleri evin çeşitli alanlarında kullanabilirsiniz. Uzakdoğu stilinde önceliğiniz kesinlikle sadelik olmalı. Eşya fazlalığı bu stil için uygun değildir.

TABLO DETAYLARIYLA UZAKDOĞU HAVASI
Japonca, Çince yazı tipleriyle hazırlanmış tablolar evin dekorasyonunu tamamlayıcı olabilir. Tablolar genellikle uzun boylarda ve dikdörtgen biçimindedir. Panel şeklinde de hazırlanabilir. Çok fazla olmamak kaydıyla duvarlarda belli sıklıklarla tabloları yerleştirebilirsiniz. Tablo her türlü dekorasyon türünde önemli bir yere sahiptir. Uzakdoğu temasına uygun, simgesel resimler, portrelerle dekorasyona destek sağlayabilirsiniz.



PERDELERLE DEKORASYONU TAMAMLAMAK
Uzakdoğu stilinde perdeler, stor perdeye benzer. Şerit halinde iki taraftan salınan desenli perdeler ve orta kısımda tül biçimindeki şeritlerle hazırlanan perdeler, Uzakdoğu havasını katmak için gerekli olan dekorasyon ürünlerdir. Evin tamamını Uzakdoğu dekorasyonuna uygun olarak hazırlasanız bile perdelerin bu stilde olmaması dekorasyonda sırıtacaktır. 

En Son Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181