'Yalıtım maliyetleri sanıldığı kadar yüksek değil'!
Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, 17 Ağustos 1999 Depremi'nin yüdönümü nedeniyle açıklamalar yaptı. Deprem tehdidine karşı alınması gereken en temel önlemin, su yalıtımlı binalar inşa etmek olduğunu söyledi. Şen'e göre, ülke olarak su yalıtmışız yapılar nedeniyle, güvenli bina sayısı konusunda istenen seviyede değiliz. Nitekim ülkedeki 19 milyon konutta halen su yalıtımı yapılmadı. 6.5 milyon konut ise deprem açısından riskli.

'Yalıtım zorunlu olmalı'
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İZODER'in katkılarıyla 'Su Yalıtım Yönetmeliği' hazırladı ve şu an taslak halinde. Şen'e göre, yönetmeliğin öncelikle yeni binalarda ve kentsel dönüşüm projelerinde zorunlu uygulamasına hızlıca geçilmeli. Şen, "Su yalıtımı zorunlu kılınmalı ve yapı denetim kapsamına alınmalıdır" dedi.

'Dönüşüm şart'
Deprem için beton kalitesinin yanı sıra su yalıtımının da yapılması gerektiğine vurgu yapan Şen, "Su yalıtımı ihmal edüdiği için ülkemizde 30 yıllık binalar ömrünü tamamlamış olarak görülüyor. Bugün Türkiye çapmda başlatılan Kentsel Dönüşüm süreci, su yalıtımı uygulamaları için büyük bir fırsat. înşa edilen tüm yeni binalardaki su yalıtımının standartlara uygun yapılması çok önemli" diye konuştu.

Maliyet ne kadar?
Ertuğrul Şen, su yalıtım maliyetinin sanıldığı kadar yüksek olmadığını söyledi. Şen, "Bugün yeni inşa edilen bir binanın ortalama metrekare maliyeti yaklaşık 2 bin lira. Su yalıtımının maliyeti ise bunun sadece yüzde 3'ü kadar. Yani 60 lira" dedi.

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181