Yeni Yıldırım halkla buluştu
Yıldırım'ın çehresini değiştirecek Mevlana-Ulus kentsel dönüşüm kapsamında Samanlı bulvarı ile Samanlı kavşağı'ndan Otosansit'e giden 11 Eylül Bulvarı'nın kesiştiği köşeden başlayacak ve 55 hektarlık alanda uygulanacak proje kapsamında 4 binden fazla konut ile cami, okul, sağlık alanları ve alışveriş merkezi yapılacak.

Modern yapılaşması ile Türkiye'ye örnek olacak Yıldırım'ı inşa etmek için düğmeye bastıklarını anlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İnsanlarımıza hak ettikleri yaşam şartlarını sağlayan şehrimizin marka değerini arttıracak bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz" dedi. Vatandaşların depreme dayanıklı, modern, yeşillikler içinde ve sosyal donatı alanları ile zenginleştirilmiş konutlarda güven içinde gönül rahatlığı ile oturabilmesi için Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatan Yıldırım Belediyesi, bu yolda önemli bir mesafe kaydetti.

Maketi Hizmet Binasında
Yıldırım'ın çehresini değiştirecek dönüşüm kapsamında "Mevlana-Ulus Dönüşüm Projesi'nin maketi Yıldırım Belediyesi hizmetin binasında vatandaşların beğenisine sunuldu. Samanlı Bulvarı ile Samanlı kavşağından Otosansit'e giden 11 Eylül Bulvarı'nın kesiştiği köşeden başlayacak ve 55 hektarlık alanda uygulanacak proje kapsamında 4 binden fazla konut ile cami, okul, sağlık alanları ve alışveriş merkezi inşa edilecek.

İlçedeki plansız ve güvensiz yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün bir tercih değil zorunluluk olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Cumhuriyet tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri ile şehrimizi yeniden inşa edeceğiz.Vatandaşlarımıza temel hakları olan güvenli ve sağlıklı yaşam alanları oluşturacağız. Ancak bu dönüşüm sadece fiziki olarak değil, insanların kendilerini de yeniden inşa etmeleri ile amacına ulaşır" dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181