TOKİ Yozgat Akdağmadeni Bozok Yaylası'na 424 konut inşa etti!
TOKİ, Anadolu'nun Bozok Yaylası olarak bilinen Yozgat'ta inşa ettiği konutlarla, günün ihtiyaçlarına yanıt veren modern ve konforlu bir yaşam alanında şehirleşmeye önemli katkı sağlıyor. Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde 2015 yılında yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen TOKİ 3'üncü Etap Toplu Konutları, 18 blokta yer alan toplam 424 konuttan oluşuyor. Aradan geçen iki yılda tamamı dolan konutlar, 12 bin 700 metrekare alanı kapsayan modern yaşam alanlarından oluşuyor. Siteyi benzerlerinden ayıran en önemli özelliği ise ilçede tek olan merkezi sistem güneş enerjisi kullanımı.

GÜÇLÜ KOMŞULUK İLİŞKİLERİ
Konutlara 2015 yılında ilk taşınan ailelerden biri olduklarını söyleyen Bekir Yorulmaz, eşi ve üç oğlu ile birlikte yaşadığı evinin konforundan çok memnun. Eşi gibi kendisinin de çalıştığını söyleyen Semra Yorulmaz ise iş hayatına rağmen sitede komşuluk ilişkilerini koruyabildiğini belirtiyor. Ailenin çocukları Ahmet, Berat ve Fuat da TOKİ konutlarının kendilerine sağladığı en önemli katkının yeşili bol, modern bir yaşam olduğunu söylüyorlar.

KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLMA FIRSATI
Site sakinlerinden Turan ve Yükselen Şahin çifti, konutların ödeme avantajından söz ediyor. TOKİ'nin sunduğu ödeme avantajlarıyla kira öder gibi ev sahibi olduklarını söyleyen Şahin çifti, konutların sunduğu konfordan, bilhassa otopark, park ve yeşil alanlardan son derece memnun olduklarını belirtiyorlar.

"GELİŞMİŞLİK ENDEKSİ ARTTI"
Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, ilçelerinin Tarihi Kentler Birliği üyesi olduğunu belirterek yeni konutların, geleneksel ve modern mimarinin harmanlanarak projelendirildiğini hatırlatıyor Proje sayesinde Akdağmadeni ilçesinin, gelişmişlik endeksi sıralamasında Yozgat ilçeleri arasında üçüncülüğe yükseldiğini belirtiyor. Akdağmadeni'ne 3 etap olorak yapılan TOKİ projeleriyle ilçenin konut ihtiyacını karşılamada büyük bir eksiğin giderildiğini ifade eden Daştan, "Konutların bulunduğu bölge, alt yapısı, sosyal donatıları ve düzenli yaşam alanları ile ilçenin en gözde mahallesi konumuna gelmiştir" diyor. Daştan, konut stoku geliştirme çalışmalarında, yeni konutların yanı sıra mevcut konutların yenilenmesi, yatırım imkânlarının artırılması ve konutların ekonomik ömürlerinin uzatılması gibi çözümlerden de faydalanıldığını belirtiyor.

ÇAĞDAŞ YAŞAM ALANLARI
Daha önce müstakil bir evde aile büyükleriyle yaşayan Erdal Suracı ve Lütfiye Suracı çifti, yeni konutlarda yaşamanın park, düzenli otobüs seferi gibi avantajlara sahip olduklarını aktarıyor. Eksiklerin hızla hemen giderilmesi ve daha düzenli temizlik imkânlarının önemli olduğunu söyleyen Lütfiye Suracı, Amerikan mutfak, ayrı olan banyo ile tuvalet ve balkonlarının sağladığı konfordan memnuniyet duyuyor. Ayrıca yeni evlerinde, çocuklarının da ayrı odaları olduğunu belirtiyor.

MÜSTAKİL EV DUYGUSU
72 yaşındaki Fatma Demir, şu an yaşadıkları evlerinin müstakil ev konforunda olduğunu söylüyor. Evinde her türlü imkânı olduğunu anlatan Demir, yeşil alanların tıpkı eskiden yaşadıkları evlerinin bahçeleri gibi kullanışlı olduğunu ifade ediyor.

"HİZMETTE KALİTEYİ ARTTIRMA HEDEFİNDEYİZ"
Site yönetimi olarak vatandaşların daha huzurlu, daha rahat bir ortamda yaşayabilmeleri için çalıştıklarını vurgulayan Site Yöneticisi Ali Demimi, temizlik hizmetlerinin yanı sıra ortak alanlardaki arızaları gidermek için de çalıştıklarını belirtiyor. Demirel, yaptıkları çalışmaları şöyle anlatıyor: "Sekiz personelimiz var. Ancak yetişemediğimiz durumlarda dışarıdan da yardım alıyoruz. Blok sözcüleri aracılığıyla sıkıntılardan hemen haberdar oluyoruz. Her zaman hizmette kaliteyi artırmanın gayretindeyiz."

TOKİ Haber Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181