www.emlaksayfasi.com.tr

Emlak vergisi nereden ödenir?

Emlak Vergisi

Emlak vergisi nereden ödenir sorusuna cevapları ve ödeme seçeneklerini sizler için derledik.

Emlak vergisi nereden ödenir sorusu için tüm cevaplar haberimizde yer alıyor. Emlak vergisi ödeme işlemleri için tercih edilebilecek bir çok farklı seçenek bulunuyor. 

Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller için 1319 sayılı Kanun gereğince düzenlenen emlak vergisi tutarları her yıl 2 taksit şeklinde ödeniyor. Emlak vergisi ödeme tarihleri yılın Mart-Mayıs ve Eylül-Kasım aylarından oluşan dönemlerine denk geliyor. Peki emlak vergisi nereye ödeniyor? İşte sorunun cevabı;

Emlak vergisi nereden ödenir?
1-Taşınmazın bağlı olduğu belediye
Emlak vergisi ödemeleri için taşınmazın bağlı olduğu belediyenin ödeme noktalarından yapılabilmekte.

2- Taşınmazın bağlı olduğu belediyenin hesabının bulunduğu banka şubeleri
Emlak vergisi ödemesini taşınmazın bağlı olduğu belediyenin hesabının bulunduğu banka şubelerinden yada hesaba havale/eft ile yapabilirsiniz.

3-E- Devlet
Emlak vergisi ödemesi online olarak yapılabilmekte. Emlak vergisi e devlet ödemelerini İnternet Vergi Dairesi hizmeti ile gerçekleştirebilirisiniz. Emlak vergisi e devlet linki için tıklayınız

İnternetten emlak vergisi ödeme imkanı olduğu gibi bankalar aracılığı ile de emlak vergisi ödemelerini yapmak mümkün. Online olarak güncel emlak vergisi borcunuzu sorgulayabilir, ödemeniz gereken tutarı öğrenebilir, emlak vergisi ödemenizi doğru bir şekilde yapabilirsiniz. Emlak vergisi sorgulama hakkında bilgi almak için tıklayınız.


Emlak vergisi nereden ödenir ile ilgili tüm gelişemeler ve haberler için sayfamızı takip edebilirsiniz.

Tuğba GÜLTEN / EmlakSayfasi.com.tr


 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.