www.emlaksayfasi.com.tr

Kuzey Kıbrıs konut fiyatları araştırması EVA Gayrimenkul tarafından açıklandı!

Güncel

EVA Gayrimenkul tarafından Kuzey Kıbrıs konut fiyatları ile ilgili yapılan araştırma açıklandı.

Eva Gayrimenkul Değerleme tarafından yayımlanan KKTC Gayrimenkul Sektörü Analizi Raporunda, stratejik konumunun getirdiği avantajlarla birlikte, yerli ve yabancı yatırımcılara avantajlı bir yatırım ortamı sunan Kuzey Kıbrıs'ta arzın talebe cevap verememesinden kaynaklı, emlak fiyatları sürekli yukarı doğru bir yükseliş kaydettiği belirtildi. Bu durumun ise hem bireysel gayrimenkul yatırımcısı hem de kurumsal gayrimenkul yatırımcısı açısından fırsat oluşturduğu açıklandı.

Kuzey Kıbrıs konut fiyatları; metrekare birim maliyeti yatırımcılar tarafından apartman projeleri için ortalama 280-GBP ile 350-GBP, villa projeleri için 400 GBP ile 650-GBP olarak kabul görmekte olduğu vurgulanan raporda ilçelere göre KKTC konut fiyatları ve Kıbrıs ev kiraları fiyatlarının yanı sıra Kuzey Kıbrıs arsa fiyatları da konut ve ticari olmak üzere ayrı ayrı rakamsal verilerle sunuldu.

Dairelerin  genelde 3+1, 2+1, 1+1 olarak konut piyasasına sunulduğu KKTC konut projelerinde lüks daireler son 3 yıl içinde inşa edildi. Genelde daireler 10 yıl ve üzeri yaşa sahipler.

İşte raporda sunulan Kıbrıs Konut fiyatları, KKTC ev fiyatları değerleri;

Kıbrıs ev fiyatları Lefkoşa
Lefkoşa ilçesinin konut piyasası olarak daha dar olduğu görülmektedir. Genelde yerli yatırımcı ve alıcı profilinin piyasa içerisinde baskın olduğu izlenmektedir.

Kıbrıs ev fiyatları Girne
Girne konut sektöründe Kuzey Kıbrıs’ta öncü durumdadır. Adayı, kira getirisi ve satış karı açısından en yüksek rakamlara ulaştıran bölge olup her türlü emlak işleminin en yoğun olduğu bölgedir. Bölgede genelde villa ve apartman dairesi olan rezidans modeli tasarlanmış konutların olduğu görülmektedir. KKTC ev fiyatları Girne şu şekilde;

Kıbrıs ev fiyatları Gazimağusa
Mağusa ilçesinde özellikle emlak ve konut sektöründe önemli dinamiğin Doğu Akdeniz Üniversitesi olduğu izlenmektedir. 1974 yılından sonra kuzeye doğru kentleşen şehir öncelikli üniversite etrafında gelişmeye başlamıştır. Özellikle bu bölgede dairelerin ve kira getirisine yönelik yatırımların baskın olduğu izlenmiştir. Bu nedenle yerli halk Mağusa Merkez’in kuzeyi olan Tuzla ve Yeni Boğaziçi bölgelerinde yaşamayı tercih etmektedir. Bu nedenle müstakil villa tipi gayrimenkuller Yeni Boğaziçi ve Tuzla bölgelerinde daha yoğun görülmektedir. Bölgede iki yeni üniversite projesi daha söz konusudur. Bu durum son günlerde emlak pazarına hareket kazandırmıştır. Kiralık statüsünde daire talebi yüksek olan bu bölgede kira gelirlerinin düşük olması mevcut konut piyasasını tanımlayan unsurlardan bir tanesidir. Son zamanlarda gelişim gösteren yatırım projeleri sonucu fiyatların yükselme eğilimi gösterdiği de görülmektedir.

Kibris ev fiyatları İskele 
Yeni gelişmekte olan ve bölgede yer alan inşaat şirketlerinin oluşturduğu pazar sonucu site ve tatil evi nitelikli konut pazarının gelişim göstermekte olduğu bir bölgedir. Siteler, yüzme havuzu, restoran, kafe, dükkân, eczane, market, kuru temizleme gibi günlük hayatta ihtiyaç duyulabilecek servisleri içermektedir. Genellikle yatırımcı profili İskandinav ülkeleri ve Rusya gibi ülkelerden oluşmaktadır

Kıbrıs konut fiyatları Güzelyurt
Mevcut politik yapıdan 2004 yılı Annan Planı döneminden en çok etkilenen ve emlak işlemlerinin en sınırlı olduğu ilçelerdendir. Fakat son bir yıldır yeni üniversite yatırımı sayesinde piyasada hareketlilik başladığı izlenmiştir.

Kıbrıs konut yatırım geri dönüş süreleri için tıklayınız
Kıbrıs kiralık ev fiyatları için tıklayınız
Kıbrıs'tan nasıl ev alınır bilgi için tıklayınız

Kuzey Kıbrıs arsa fiyatları için tıklayınız
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.