Kıbrıs'tan nasıl ev alınır?
Konut yatırım yapıcakların merak ettiği Kıbrıs'tan nasıl ev alınır sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Turizm merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Kuzey Kıbrıs konut fiyatları benzer bölgelerle karşılaştırıldığında diğer bölgelere göre daha uygun fiyatlar sunuyor. Benzer bölgelere kıyasla oldukça düşük fiyatlara sahip olan Kuzey Kıbrıs bu sebepten dolayı emlak yatırımı yapmak isteyenlerin ilgisini çekiyor. Kuzey Kıbrıs'tan ev almak isteyen yatırımcılarda Kuzey Kıbrıs'tan ev nasıl alınır sorusunun cevabını merak ediyor.

Kıbrıs'tan nasıl ev alınır ?
Kıbrıs'tan ev almak isteyen yabancı yatırımcılara 1 adet daire veya 5 dönüm arazi alma hakkı sunuluyor. Bu sınır haricinde Kıbrıs'tan daire almak için KKTC vatandaşı olmayan kişilerin KKTC Bakanlar Kurulu Emlak Alım İzni çıkartmaları gerekiyor.

Kıbrıs'ta oturma izni alabilmek için ev sahibi olmak satış veya kira sözleşmesine sahip olmak yeterli oluyor. Ayrıca oturma iznini alabilmek için banka hesabı ya da emekli maaşı veya düzenli bir gelire sahip olduğunu gösteren belge gerekiyor.

Taşınmaz alımında uygulanan KKTC emlak vergileri ve harçları şu şekilde;

- Stopaj 
Bir yıl içerisinde satıcı kar amacı gütmüyor ise ilk satışta yüzde sıfır 2. veya 3. satışta yüzde 2.8 oranında ödeniyor. Satıcı kar amacı güdüyor ise yüzde 4 oranında ödeme yapılıyor.

- KDV
Kar amacı gütmeyen satıcılar KDV ödemezken kar amacı güden satıcılar satış rakamının yüzde 5'i oranında KDV ödemekle yükümlü oluyor.

- Tapu Devir Harcı
Yüzde 6 oranında ödenen tapu harcı gerçek kişiler için bir kereye mahsus muafiyet hakkı kullanıldığı taktirde yüzde 3 ödeniyor.

- Damga Pulu
Satış sözleşmesi imzalandıktan sonra 21 gün içerisinde ödenmesi gereken damga pulu yüzde 0.5 olarak ödeniyor.

Bu ödenmesi gereken vergi ve harçlardan stopaj ve KDV satıcı tarafından ödenirken damga pulu ve tapu devir harcı alıcı tarafından ödeniyor. Fakat sözleşmede yapılan anlaşma kapsamında bu ödemeleri yapan taraflar değişebiliyor.

Kıbrıs'tan nasıl ev alınır sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kıbrıs konut fiyatları için tıklayınız
Kıbrıs kiralık ev fiyatları için tıklayınız
Kıbrıs konut geri dönüş düreleri için tıklayınız


Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181