Ankara'nın gelişen bölgeleri hangileri?
TSKB Gayrimenkul Değerleme Ankara Şubesi Yöneticisi Derya Alan Erdem, şehrin kuzeyinde bulunan ve bu aksı oluşturan Protokol Yolu üzerindeki Pursaklar, Keçiören ve Altındağ ilçeleri ile doğu aksı olarak nitelendirilen NATO Yolu üzerindeki Mamak ve Elmadağ ilçeleri çevresinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleriyle bölgenin eski olumsuz imajı değiştirilmek istendiğini söyledi. Dönüşüm kapsamında Pursaklar, Mamak, Altındağ, Yenimahalle ilçelerinde ayrıca Kuzey Ankara Kent Girişi'nde tamamlanan ve devam eden projeler olduğunu belirten Erdem, Ankara'nın gelişen bölgelerini şöyle değerlendirdi:

Son yıllarda Ankara'da gayrimenkul sektörü açısından oldukça önemli projeler gerçekleşiyor. Şehir, büyük ölçekli kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra konut AVM, otel, ofis, plaza projeleri ve kamu yatırımları ile buyuk bir yatırım alanı durumuna geldi. Eskişehir Yolu, Konya Yolu, Soğütozu, Çukurambar ve Balgat bölgelerini de kapsayan alan, Ankara'nın yeni merkezi iş alanı olarak tanımlanmaya başladı. Ankara'nın özellikle Soğutozu bölgesi ile Eskişehir Yolu ve Konya Yolu üzerindeki arsaların tercih edildiği projelerde ağırlıklı olarak ış merkezi ve AVM konsepüerine sahip karma projeler gerçekleştiriliyor. Konut projeleri ise ağırklı olarak Incek, Yaşamkent, Çayyolu, Beysukent, Bağlıca, Eryaman Yuva ve Oran çevresi ön plana çıkıyor. Ankara'daki gayrimenkul sektörünün hareketli olduğunu ve bu hareketliliğin suıeceğını belirten gayrimenkul sektörü temsilcileri, ulaşım yatırımlarının artması, dönüşümün planlı yapılması ve daha fazla kamusal alanlar yaratılması ile şehrin daha yaşanabilir hale geleceğine de dikkat çekiyor.

SAĞLIK MERKEZİ
Bölgeyi değerlendiren Eva Gayrimenkul Değerleme Ankara Bölge Müdürü Zeynel Akkaya, Ankara bölgenin sağlık merkezi haline geleceğini söyledi. Bu yorıde iki büyük sağlık kompleksinin çalışmaların devam ettiğim söyleyen Akkaya, "Ayrıca Ankara'nın hızlı tren ulaşımının merkez noktası haline gelmesi de gelecekte turizm, kongre, fuar, iş merkezleri ve otel yatırımlarının artacağı yerel yatırımcılar tarafından bilmekte" dedi. Ankara'daki yerleşimin merkezden Çayyolu, Bilkent, Beysukent, Ümitköy, Yaşamkent, Bağlıca'ya doğru kaydığını belirten Akkaya,"Gelişmeler şehrin batıya doğru büyüdüğünü gösteriyor Bu büyüme şehrin batısındaki arsa ve arazilerin değerlenmesine sebep oldu. Eryaman, Bağlıca, Yaşamkent Batıkent, Yuva, Oran, Incek gibi yerlerin kentin hızla büyüyen alanları olup, Altındağ, Mamak semtleri ise TOKİ'nin yaptığı toplu konutlarla şehrin modern yapısına ayak uyduruyor" dedi.

Ankara'nın batı ve kuzeybatı aksının sanayi bölgeleriyle, AVM'lerle, toplu konutlarla, kooperatif ve yeni oluşum projeleri ile gelişimini sürdürdüğünü belirten Akkaya, "Sincan-Yenikent, Batıkent, Eryaman, Elvankent ve Etimesgut değer kazandı. Özellikle Bağlıca, Eryaman, Batıkent Yuva bölgelerinde yapılan nitelikli konut projeleri arttı. Balgat, Dikmen, Çiğdem, Oran gibi yerleşkeler lüks iş merkezleri, rezidanslar ve nitelikli projeler çerçevesinde yeni görünümleriyle Konya Yolunu prestijli bir bölge haline geldi. Bu bölgedeki yapılaşmaların yüksek seviyelere ulaşması neticesinde, bu aks üzerinde bulunmakta olan Incek aksına doğru kayma bekleniyor" diye konuştu.

ÇUKURAMBAR
Son yıllarda alışveriş merkezlerine ziyaretlerin artması alışveriş merkezlerinin bulunduğu lokasyonlarda konut metrekare birim fiyatlarında hızlı bir artışa sebep oldu. Çukurambar da bu trendi yakalayan semtlerden. Ankara lüks ofis ihtiyacını karşılamaya başlayan Çukurambar'ın Ankara'nın yen finans ve is merkezi haline gelmesi bekleniyor.

ÜMİTKÖT VE ÇAYYOLU
Ankara halkının son zamanlarda site yaşamı ve yeşil alan arayışı sebebiyle şehir dışına göç etmeye başlamasıyla Ümitköy ve Çayyolu'na olan ilgi artış gösterdi. Ayrıca son zamanlarda yeni ve modern hastanelerin, üniversitelerin, eğlence alanlarının ve alışveriş merkezlerinin batıya kayması Ümitköy'e değer kazandıran farklı etmenlerdir. Bölgeye değer kazandıran faktörlerden biri faaliyete geçen metro hattı ve otobüs-dolmuş seferlerinin artması

ORAN
Son yıllarda yapılan alışveriş merkezi ve rezidanslar, orman manzarası ve TRT'nin bu belgede yer alması gibi faktörlerin konut fiyatlarının yüksek olmasına etken olduğu biliniyor.

İNCEK
İncek'te büyük ölçekli konut projeleri inşa edilmeye başlandı. Gölbaşı'nda yer alan Mogan Gölü İncek Bulvarı'nın şehir merkezine yakınlığı havasının temiz olması, park sorunun olmaması ve Hacettepe orman manzarasına sahip olması bölgeye ciddi avantajlar katıyor.

Hürriyet Ek 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181