Yamaçevler'de beklenen kentsel dönüşüm kararı geldi!
5 ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde konuyu anlattığını söyleyen Başkan Yaşar, "Sayın Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyorum. Yenimahalle'deki son gecekondu bölgesi de kalkacak" dedi

Yenimahalle Yukarı Yahyalar, Çiğdemtepe ve Avcılar Mahalleleri'nı kapsayan Yamaçevler gecekondu bölgesi, dün Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildi. Konu ile ilgili HT Ankara'ya konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 'Yenimahalle'deki son gecekondu bölgesi de kalkıyor" dedi.

"PROJEMİZ HAZIR"
Bölgedeki gecekonduların kaldırılması ve kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi için iki yıldır uğraştıklarını belirten Başkan Yaşar, "Son çare olarak 5 ay önce Sayın Cumhurbaşkanı'na çıktık. Sıkıntılarımızı anlattık. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ile de görüştük. Bakanlar Kurulunun aldığı karar bizi çok mutlu etti" dedi.

Bin 300 gecekondunun olduğu toplam 61 hektarlık alanın kentsel dönüşüm bölgesi ilan edildiğini söyleyen Yaşar, "Biz çalışmalarına zaten çok önceden başlamıştık. Çalışmalarımızı Sayın Bakan'a da göstermiştik ve olumlu bakmışlardı. İmar değişikliği 6 ay içinde tamamlanacak ve yapılaşma aşamasına geçmiş olacağız. Tahmin ediyorum, 2017'nin 6'ncı ayına kadar proje çalışmalarımız tamamlanacak. Çok dik bir arazi yapısı var, müteahhitlerin zor girdiği bir bölge. Ama bu konuda deneyimimiz var. Çalışmalarımızı Bakanlık ve Büyükşehir ile birlikte yürüteceğiz" diye konuştu.

SON GECEKONDU BÖLGESİ
Bölge sakinlerinin de kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi yönünde talepleri olduğunu söyleyen Yaşar şöyle devam etti: "Biz belediye olarak gelir peşinde değiliz, oradaki hak sahipleri için çalışacağız. Amacımız burada oturan vatandaşlarımızın daha sağlıklı evlere kavuşması. İster işgalci olsun, ister tapu tahsisli, hepsi faydalanacak. Yenimahalle'deki son gecekondu bölgesi de kalkacak."

Yaşar: Üç sorunu gündeme getirdim
Haziran ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu isteyen ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşen Yaşar, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmemizde Yenimahalle'nin üç ana sorununu gündeme getirmiştim. Yamaçevler bölgesinin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi, Şentepe'deki televizyon vericileri ve kaymakamlık konağı. Yamaçevler, kentsel dönüşüm alanı ilan edildi, Şentepe'deki vericiler konusunda Ulaştırma Bakanımızla görüşüyoruz. Kaymakamlık binası da 2017 yatırım planı içine alındı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi, CHP'de bir grup tarafından eleştirilerle karşılanan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar şunları söyledi: "Hiçbir zaman kurumlarla tartışmaya girmedim. Kurumların uyumlu çalışmasından yanayım. Uyumlu çalışma olursa mükafatmı halk görür, kavga olursa bedelini halk öder. Sayın Cumhurbaşkanı'na Yenimahalle halkı ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

Habertürk Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadir cömeroglu 7 yıl önce

Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve belediye başkanımız sayın Fethi Yaşar sonsuz şükranlarımı sunarım saygılar

Avatar
Adem guey 7 yıl önce

Hayirli olur insAllah

Avatar
Hülya Sözer 7 yıl önce

Yamaçevler Menderes Çeşmesi civarındaki gecekondular Ne zaman yıkılacak

Avatar
Ibrahimcakir 6 yıl önce

Yamac evleri projesi cokguzel lakin burasi hep dargelirli belediye baskanimizbiliyor burdaki sikintimiz
Aylik odeme pilani 1250 aylik 24 ay 10bin pesin bizbunu sayin baskandan talep ettik fakat bunun sehircilik bakanliginin cikardigi yasayla ilgili oldugunu anladik
Simdi taktiredersinizki 1600 asgari ucret ve1250 odeme nasilyapacaz cevreve sehircilik bakanligi buna bircarebulmali

banner182

banner181