Yepyeni bir Keçiören inşa ediliyor!
Nitelikli yaşam alanları, kent estetiği ile göz dolduran alt ve üstyapısı, toplum sağlığı ve eğitimde atılan büyük adımları, geniş katılımlı kültürel etkinlikleri, prestijli kentsel dönüşüm alanları, sosyal dayanışmanın en güzel örneğinin verildiği yardımları ile adından çokça söz ettiren bir Keçiören var.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören'in yepyeni görünümüyle markalaşma adımlarını hızlandırdığına değinerek, "Keçiören turizm potansiyeliyle, spordaki değişen vizyonuyla, yeşil alanların artmasıyla birlikte insanı doğaya yakınlaştırmasıyla ve modern, güvenli konutlarıyla 2016'da da adından çok söz ettirecek. Çünkü biz Keçiörenli için çok çalışıyor, Keçiören'i 2023'e taşıyoruz." dedi.

Keçiören spora yatırım yapıyor
Keçiören en büyük spor kompleksine kavuşuyor. Yaklaşık 15 bin metrekarelik alana inşa edilecek, kapalı alanı 10.110 m2 olan ve farklı mimarisiyle göz dolduracak kompleks zemin, normal ve teras olmak üzere 3 katlı planlanıyor. Başarılı sporcuların yetişmesine vesile olacak tesis, Keçiören'in spor vizyonuna büyük katkı sunarken, konforu, donanımı ve mimarisiyle de ilgi odağı olac Yaklaşık 3000 kişi kapasiteye sanıp tesisin 19 Mayıs 2017'de hizmete girmesi planlanıyor.

İçerisinde Yer Alacak Birimler
- Basketbol sahası (40*20 mt)
- Voleybol sahası - Hentbol sahası
- 2 adet güreş sahası (12*12 mt)
- Fitness salonu
- Her branşa uygun antrenman sahası
- Masa tenisi, eskrim vb. spor dalları için özel alanlar
- 160 araçlık otopark
- Yönetim odaları
- Takım ofisleri
- Antrenör odaları
- Personel / takım soyunma odaları
- Hakem odaları
- Gözlem, doping odaları
- Federasyon, akreditasyon, basın çalışma odaları
- VIP çalışma, yayın odaları

Keçiören sanata yatırım yapıyor
Mimari yapısıyla Keçiören'e farklılık katan Neşet Ertaş Advertoril Sanat ve Gösteri Merkezi, Ankara'nın simgelerinden biri olma yolunda bir yılı aşkın süredir hizmet veriyor. Toplam 7 bin 600 metrekare alana kurulu Merkez, 800 kişilik kongre salonu ile Keçiören'de 100'ü geçkin etkinliğe ev sahipliği yaptı. Müzikle amatör olarak ilgilenenler için de performans mekanlarının olduğu Merkezde çarşılar, rekreasyon alanları, sanat galerisi de yer alıyor, çocuk oyun alanı ile Ankara'nın 2. büyük şelalesinin bulunduğu Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi renkli ve ihtişamlı görünümüyle dikkat çekiyor.

Keçiören modern konutlara yatırım yapıyor
Riskli yapılardan arınmış, sağlam bir Keçiören hedefiyle hayata geçirilen Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi, Keçiören'i gecekondu sorunundan kurtaracak. Mahalleleri kimlikli hale getirerek çarpık kentleşmenin önüne geçecek proje kapsamında toplamda 5.600 modern konut yapılacak. Yeşil alanlar ve parklar, otoparklar, çocuklar için oyun alanları, sosyal tesisler, pazar, eğitim ve sağlık için ayrılmış alanlar da proje içerisinde yerini alacak. Tekil adalardan mahalle bazlı, ölçekli bir yapılanmaya geçilecek. Böylece hem Keçiören'in cazibesi artacak hem de Keçiören yerleşim yeri olarak modern ve nitelikli konutlarıyla tercihlerde ön sıraya yerleşecek. Keçiören'in şehir kimliğine yakışan Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projemiz tamamlandığında Keçiören, ortalama 100 siteden oluşan en büyük site topluluğuna kavuşacak.

Keçiören doğaya yatırım yapıyor

"Vatandaşlarımız şehrin karmaşasından sıkıldıklarında doğa ile baş başa kalabilsinler" düşüncesiyle yapılan Kartaltepe Kent Ormanı ve Mesire Alanı Keçiörenli'nin yeni gözdesi olarak büyük beğeni topluyor. 1 milyon 126 bin metrekare alana kurulu Mesire Alanından sadece Keçiörenli'ler değil tüm Ankaralılar faydalanırken, bisiklet parkuru, paintball alanı da yapılması planlanıyor. Rakamlarla Kartaltepe Kent Ormanı
■ 4500 m2 alanlı çift fıskiyeli gölet
■ 23 m yükseklikten dökülen şelale
■ 16 metre boyunda Karadeniz tipi ahşap kendirli asma köprü
■ 150 adet mangal için barbekü
■ 190 metre derinlikten artezyen şeklinde çıkan içilebilir yer altı suyu
■ 1608 kişilik oturma kapasiteli piknik alanları
■ 2 adet çocuk oyun grubu
■ 1 adet çim halı futbol sahası
■ 1 adet plaj voleybol sahası .
■ 450 m uzunluğunda çim halılı yürüyüş ve koşu parkuru
■ Mesire alanı içerisinde 200, dışarıda ise 300 araç olmak üzere toplam 500 araçlık açık otopark

Keçiören turizme yatırım yapıyor

Keçiören'le beraber Ankara'nın da turizm potansiyelini artıracak ve çevre illerin de ilgisini çekecek Gümüşdere Ihlamur Vadisi projesinde büyük ilerleme kaydedildi. Keçiören'in vizyonunu değiştirecek proje; Çubuk Çayı'nm Kamil Ocak Mahallesi Fruko yanından başlayarak Kalaba Mahallesi girişindeki Atatürk Botanik Parkı'nın bitimine kadar olan toplamda 3 bin 100 metrelik alanı kapsıyor. Ankara'nın sembolü olmaya aday proje bittiğinde ıhlamur kokuları arasında gondol sefaları yapılabilecek. İçerisinde yer alan kafeler, yürüyüş yolları, yazlık sinema birçok insanın sosyal hayatının renklenmesine vesile olacak. 7 bin 652 yeni bitki ile 1.011 ıhlamur ağacının dikileceği proje, doğayı şehrin göbeğine taşıyacak. Şu ana kadar fore kazık uygulaması, prekast duvar kaplamaları, taban betonu ve duvar korkulukları bitmiş olan projede 9 çelik köprü karkas olarak yerine monte edildi. 

Milliyet Ek

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181