Selenium Retro LEED Gold adayı!
Gayrimenkul sektörünün öncü markalarından Aşçıoğlu'nun toplam 100 milyon dolar yatırımla İstanbul Ataköy’de inşasına devam ettiği yeni projesi Selenium Retro konut, ofis ve ticari alanlardan oluşuyor.

Norm Mimarlık tarafından “Yeşil Bina” kriterlerine uygun olarak tasarlanan proje TURKECO’nun danışmanlığında “Yeşil Bina” kriterlerini karşılamak amacıyla LEED Gold Sertifikası almaya hazırlanıyor. Geniş pencereler ile binalarda doğal ışıktan faydalanılacak olan Selenium Retro'da doğal aydınlatma ve havalandırma ile “Termal Kontrol” olanağı sağlanacak. Aydınlatmada LED tercih edilmesine özen gösterilen projede düşük VOC – Uçucu Organik Bileşik içeren boya ve astar kullanılarak zehirli bileşikler de azaltılacak.

Yüksek verimli HVAC ve bina otomasyon sistemleri ile bina enerji verimliliğinin en yüksek seviyeye çekileceği projede yatırımcıların kendi alanlarında enerji verimliliği sağlamaları teşvik edilecek. Selenium Retro'da yeşil alan miktarı artırılarak iklime özgü ve az su tüketen bitkiler ile peyzaj yapılacak ve çatıda açık renk malzeme kullanılarak ısı adası etkisi azaltılacak.

Ayrıca projede k
ullanılacak ahşap, sertifikalı sürdürülebilir ormanlardan tedarik edilirken, az su tüketen vitrifiye seçimleri ile de yüzde 35’e yakın su verimliliği sağlanacak. Bina işletim harcamalarından tasarrufun sağlanacağı rezidansta elektrikli araçlar için de şarj istasyonları bulunacak.

Cumbalar ve Açık Balkonlar bu projede yeniden hayat buluyor
İki blokta toplam 396 üniteden oluşan Selenium Retro, 68-786 metrekare arasında alana sahip 1+1 ve 2+1 dairelerden ve ofislerden oluşuyor.  Selenium Retro’nun güneydeki Rezidans bloğunda 188, kuzeydeki ofis bloğunda 180 ünite olacak. Bu bloklardaki her bir birimde alışıla gelmişin dışındaki bir mimari anlayışla, geçmişte gelen esintiler doğrultusunda cumbalar ve açık balkonlar bulunacak.

Avantajlı lokasyonu hayatı kolaylaştırıyor
İstanbul'un ticaret ve hizmet sektörünün en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Ataköy’de yükselen Selenium Retro, Ataköy Marina’ya ve Atatürk Havalimanı’na olan yakınlığının yanı sıra gün içinde sıkça kullanılan metro ve metrobüs gibi toplu taşıma duraklarına olan kısa mesafesiyle de dikkat çekiyor.

Selenium Retro İletişim!
Adres: Ataköy 7-8-9-10. Mah. 26A/1 Bakirköy-İstanbul
Telefon: (212) 661 01 16
Web: www.seleniumretro.com



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181