Hasan Karabağ kimdir?
Hasan Karabağ, 1955 yılında Manisa'nın Kula ilçesinde doğmuş, daha çocuk yaşta iken tüm ailesi ile birlikte Bayraklı'nın Çiçek Mahallesi'ne göç etmiştir.

İlkokulu Bayraklı'da bulunan Talatpaşa İlköğretim Okulu'nda,ortaokulu Bayraklı Ortaokulu'nda bitirmiştir.Liseyi Mithatpaşa Teknisyen Okulu Makina Bölümü'nde tamamlayan Hasan Karabağ, 1979 yılında Ege Üniversitesi Makina Fakültesi'nden Makina Mühendisi olarak mezun olmuştur.

Askerlik hizmetini 1982 yılında Erzincan'da tamamlamıştır.1982 yılında ilköğretim öğretmenliği yapan Bahriye Hanımla evlenmiş, 1984 yılında tek kızları Deniz dünyaya gelmiştir.

1985 yılından beri İzmir piyasasında ısıtma, havalandırma, klima sektöründe proje mühendisi olarak çalışmıştır. İzmir ve Ege'de binlerce projeye imza atan Hasan Karabağ, inşaat sektöründe de faliyette bulunmuştur.
 
SİYASET HAYATI
Hasan Karabağ, daha gençlik yıllarından itibaren aktif siyasetin içinde yer almıştır. 1980 öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları'nda başladığı siyasete Karşıyaka Gençlik Kolları Sekreterliği yaparak devam etmiştir.

1991 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti'de İzmir İl Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. 1994-1999 yılları arasında Karşıyaka Belediyesi'nde CHP Meclis Üyeliği ve Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulunmuştur. Hasan Karabağ, Bayraklı için yapılan tüm çalışmaların yakın takipçisi olmuştur.Gençlik ve sporla yakın ilişkileri olmuş Bayraklı'nın üçüncü amatör kulübü olan Ceyhan Altınyıldız Spor Kulübü'nü kurmuş ve uzun yıllar başkanlığını yapmıştır.

Merve Bayar / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181