Gaziantep gayrimenkul yatırımcılarının radarında!
Son yıllarda aldığı göç, Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapıyor olması ve üniversiteleri dolayısıyla nüfus yoğunluğu artan Gaziantep'te değerlenen gayrimenkuller, kira geliri elde etmek isteyen yatırımcıların ilgisini çekiyor. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'te gayrimenkullerin hızla değer kazandığını belirterek, bu artışın nedenleri incelendiğinde yüksek kira getirişinin ilk sırada yer aldığını söyledi. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerdeki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini anlatan Bartık, yapılan incelemelere göre Gaziantep'in, yatınmına göre en yüksek kira getirişi olan kentlerin başında geldiğini ifade etti.

Son yıllarda Gaziantep'te nüfusun hızla yoğunlaştiğına dikkati çeken Bartık, şöyle konuştu: 'kentimizdeki nüfus yoğunlaşmasının başlıca nedenleri, iş ve yeni hayat umuduyla evinden barkından ayrılarak doğu illerinden Gaziantep'e gerçekleştirilen göç ve Suriyeliler. Konut kiralan artınca konut fiyatları, fiyatlar artınca da kiralar arttı. Konut sektöründe bir gayrimenkul yatırımı, kira geliriyle 15-20 yılda kendisini amorti ediyorsa bu yatırım, 'mantıklı' veya uygulanabilirdir. Gaziantep'te ise bu oran 10 yılın biraz üzerinde. Bu da gösteriyor ki Gaziantep, gayrimenkul yatırımı için mantıklı."

"Yatırımcılar harekete geçmeli"
Bartık, Türkiye'nin son dönemlerde ekonomik durgunluk yaşadığını, darbe girişiminin ardından da insanların daha çekingen davranmaya başladığını belirterek, özellikle likidite sorunu yaşamayan yatırımcıların şu an yatırım için harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Gaziantep'in de gayrimenkul yatırımı için mantıklı bir tercih olduğunu dile getiren Bartık, "Gaziantep'teki sektörün canlılığını daha iyi anlatabilmek adına, şu örneği vermem lazım; 2009 yılında İstanbul'da bir petrol istasyonu satın almıştım. O tarihte aynı paraya Gaziantep'te 2 tane istasyon alabiliyordum. Şimdi ise İstanbul'daki petrol istasyonunun parasına, ancak Gaziantep'teki bir istasyonun yüzde 50'sine ortak olabilirim." diye konuştu. 

Ayrıntılı Haber Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181