İstanbul'da kirada kazandıran ilçeler!
FORBES Türkiye'nin sekizinci kez yayınladığı "Emlak Raporu" bu yıl çok daha kapsamlı. Önceki yıllarda sadece yedi kentteki metrekare satış ve kira değerleri analiz edilirken bu sene Türkiye'de büyükşehir statüsündeki 30 kentin tamamı mahalle mahalle mercek altında. Raporda, İş Bankası'nın desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan "REIDIN Emlak Endeks"i oluşturan reel fiyatlar kullanılıyor.

Yılın ilk yarısında ülke genelinde yapılan 630 bin konutluk satışın yüzde 83'ünün (526 bin konut) gerçekleştiği 30 kent, 185 ilçe ve bin 83 mahallede yıllık fiyat hareketlerini inceleyen "FORBES Emlak Raporu", gayrimenkul yatırımcılarına karlı alımlar yapabilmeleri için rehberlik ediyor. İşte bu rapor kapsamında İstanbul'da kirada kazandıran ilçeler...

İstanbul'da kira bedellerinin en hızlı arttığı ilk iki ilçe Anadolu Yakasında bulunuyor. Bu durumun önemli sebeplerinden biri kentsel dönüşüm projelerinin bu yakada yoğunlaşması.


SULTANBEYLİ
2010'a kadar daha çok İstanbul'daki düşük gelir grubundaki ailelerin oturduğu Sultanbeyli, uygun arsa stoku nedeniyle ardı ardına inşa edilen lüks konut projeleriyle piyasanın en hareketli olduğu ilçelerden biri haline geldi. İnşası devam eden metro projesiyle Kadıköy ile arasındaki mesafe 25 dakikaya inecek bölgede bu yıl emlak fiyatları yüzde 40,7 oranında yükseldi.

KARTAL
Metro ve Adalet Sarayı'nın hizmete girmesiyle önemli bir çekim noktası haline gelen ilçede sanayi alanları ve eski siteler yerini markalı konut ve ofis projelerine bırakıyor. Yaşanan bu dönüşüm ilçede emlak fiyatlarını hızla yükseltiyor. Kartal, bu yıl yüzde 38,3'lük fiyat artışıyla İstanbul'un en çok prim yapan ikinci ilçesi. 



İstanbul'un en değerli 10 mallesi
İstanbul'un en değerli 10 mahallesinden sekizinde ortalama metrekare satış fiyatları 10 bin lirayı aştı. Geçen yıl sadece iki mahellede bu sınır aşılıyordu. 



İstanbul'da kira bedeli en yüksek 10 mahalle
İstinye, metrekare başına kira getirişi bakımından bu yıl da İstanbul'un en değerlisi. Kira bedelinin yüzde 25 oranında arttığı mahalle bu unvanını kolay kolay bırakmayacak gibi. 

Forbes Türkiye Dergisi




 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181