Bursa kentsel dönüşüm projelerinde son durum nedir? İşte açıklanan bölgeler
Afet yasası ile yeni bir döneme giren kentsel dönüşüm çalışmalarında Bursa'daki projelerde gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Belediyeler tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda hazırlanan haberimizde Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer'deki kentsel dönüşüm projelerini sizler için derledik. İşte Bursa'daki kentsel dönüşüm projeleri


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ “SICAKSU & TABAKHANELER” OLACAK..
Tabakhaneler bölgesindeki dönüşüm çalışmaları tamamlandığında doğudan batıya kuzeyden güneye kadar şehrin her bir bölgesini etkileyecek olan Sıcaksu Kentsel Dönüşüm projesinde emin adımlarla ilerleniyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kamulaştırma ile 180 bin metrekare alanın 36 bin metrekarelik kısmı belediyenin himayesine geçmişti. Bölgedeki binaların ve işyerlerinin yıkılması ile boşa çıkacak olan alan üzerinde; termal tesisler ile yeni bir cazibe alanı oluşturulması planlıyor. Sıcaksu bölgesinde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm projesi başta Sırameşeler ve Merinos semtlerini olumlu yönde etkileyecek. 



OSMANGAZİ BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İLK ADIMI “SOĞANLI KENTSEL DÖNÜŞÜM” PROJESİ İLE ATTI 
Bursa'nın dönüşümüne öncülük edecek dev projenin 1. etap 1. kısmını oluşturan Çelebi Mehmet Bulvarı ile 1. Nilüfer Caddesi arasında kalan bölgeye, 196 konut ve 26 işyeri inşa edilecek. Zemin+5 kat yüksekliğindeki binalarda 2+1 ve 3+1 olmak üzere birbirinden lüks daireler yer alacak. Her binanın bodrum katının kapalı otopark olarak tasarlandığı projede, aynı zamanda LPG'li araçlar için de açık otoparklar inşa edilecek. İlk Etap 196 Konut 15 bin 95 metrekarelik alanda yapılacak 196 konut ve 26 işyerinden oluşan 1. etap 1. kısmının ihalesine 3 firma katılırken, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından projenin temelleri atılacak. 



SOĞANLI’DAN SONRA SIRADA ÇARŞAMBA, ZAFER, ATICILAR, NAMIK KEMAL VE KÜÇÜKBALIKLI VAR
Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinin yanı sıra Osmangazi Belediyesi’nde hedeflenen bölgelerin başında Çarşamba, Zafer, Atıcılar, Namık Kemal ve Küçükbalıklı mahalleri bulunuyor. Bu mahalleri takip eden bölge ise bir dönemin cazibe bölgesi olan Altıparmak geliyor. 



YILDIRIM BELEDİYESİ’NDE ÖNCELİK 5 MAHALLEDE
Yıldırım Belediyesi tarafından yoğun bir çalışma ile gerçekleştirilen ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Kentsel Dönüşüm Master Planı ile Yıldırım’da büyük bir değişim yaşanacak. Yıldırım’ın tamamında hedeflenen kentsel dönüşüm projelerinde öncelikli bölgeler ise daha önceden riskli ilan edilen Arabayatağı, Yavuzselim, Ulus, Mevlana, Çınarönü ve Hacivat mahalleleri olacak. 



NİLÜFER’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM ATAEVLER’DE BAŞLAYACAK
Nilüfer Belediyesi tarafından Ataevler Mahallesi'nin kentsel yenileme çalışması ile 575 bin metrekare alandaki 337 binanın yüksek gerilim hatlarından uzaklaştırılıp depreme dayanıklı hale getirilmesi planlanıyor. Ataevler’in ardından öncelikli olarak Esentepe mahallesinde gerçekleştirilmesi düşünülen kentsel yenileme kapsamında deprem öncesi yapılan ve riskli ilan edilen 11 noktada dönüşüm planlanıyor. 





CENTRUM YUNUSELİ 120 AY VADELİ 175 BİN LİRADAN BAŞLAYAN FİYATLARLA SATIŞTA! DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nezaket 8 yıl önce

kucuk balikli karli sokak konut olacakmi

Avatar
kader 8 yıl önce

Altınova dağ sokta konut olcakmı

banner182

banner181