Edebali, Mevlana ve Ulus'ta hak sahipleri ile bir araya geldi!
İdeal şehir Yıldırım hedefi doğrultusunda ilçenin yüzde 33'ünü kentsel dönüşüme dahil eden Yıldırım Belediyesi, dönüşümün en kapsamlı projelerini kapsayan Mevlana-Ulus mahallerinde uygulamaya geçmeye hazırlanıyor. Çalışmalar kapsamında Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi Mevlana-Ulus Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisi'nde bölgede yaşayan hak sahipleriyle bir araya geldi. Başkan Edebali, dönüşüm ofisinde ağırladığı mahalle sakinlerine hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verirken, vatandaşların projeler hakkındaki sorularına detaylı bir şekilde cevaplandırdı.

YAŞAM KALİTESİ YÜKSELECEK
Mevlana ve Ulus mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Bu bölgemizde uygulama projeleri hazırlanarak yapım ihalesini gerçekleştirdik. Toplamda 550 bin metrekare plan ve uygulama yapılacak alanda 4 bin 100 konut inşa edilecek. Bu proje tamamlandığında şu anda mevcut nüfus olan 5 bin 216 kişi modern ve güvenli konutlarda yaşayacak" dedi. Hak sahiplerinin mevcut emlaklarının değerinin yeni projelerde korunacağının altını çizen Başkan Edebali, "Temel önceliğimiz vatandaşlarımızın rızası olacak. Bizim için vatandaş rızası dönüşüm başarılı olmasında başlıca etkendir. Bu proje tamamlandığında insanlarımızın yaşam kalitesi yükselecek, güvenli ve modern konutlar sayesinde bölgenin değeri yükselecek" diye konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE
Kentsel dönüşümde insanların yaşamına uygun alanlar yoksa başarıyı yakalamanın mümkün olmayacağını vurgulayan Başkan Edebali, ”Yıldırım’daki en önemli amacımız vatandaşlarımızın kentsel dönüşümden sonra da yine aynı bölgede yeni konutlarda yaşamasıdır. İnsanların mağdur olmayacağı ve dönüşümün gerçekleşeceği eşi benzeri olmayan bir modeli ortaya koyduk” ifadelerini kullandı. Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamlandığında Bursa'nın en değerli yerlerden birisi olacağının altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Bölgeyi modern konutların yanı sıra bölgenin yüzde 30'luk kısmını oluşturacak yeşil alanla daha yaşanabilir hale getireceğiz. Dönüşüm tamamlandığında bölge yalnızca Yıldırım’ın değil, Bursa’nın en dikkat çeken alanı olacak. Projenin sonunda Türkiye’deki dönüşüme örnek bir çalışma ortaya koymuş olacağız” şeklinde konuştu. Başkan Edebali, ayrıca vatandaşlara çağrıda bulunarak, projeler hakkında detaylı bilgi almak için uzlaşma ofisine beklediklerini söyledi.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181