Kaplıkaya - Ertuğrulgazi kentsel dönüşüm projesi uzlaşma görüşmeleri başlıyor!
Plansız yapılaşma ile anılan ilçenin makus talihini kentsel dönüşüm atağıyla değiştirecek olan Yıldırım Belediyesi, dönüşüm çalışmalarının önemli ayaklarından birini de Ertuğrulgazi ve Kaplıkaya mahallelerinde gerçekleştirmeye hazırlanıyor. İmar plan taslağı, kentsel tasarım projesi ve mimari avan proje çalışmaları tamamlanan proje kapsamında 341 bin 100 metrekarelik alanda yer alan mevcut yapıların yerinde modern bir şehrin izleri yükselecek. Projenin çalışmalarını ve hak sahipliği hak edişleri çalışmaları tamamlanmasıyla birlikte Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerine başlıyor.

İDEAL ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞI
Ertuğrulgazi ve Kaplıkaya’da kentsel dönüşümün tüm detaylarını titizlikle çalışarak tamamladıklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Dönüşüm projelerimizin felsefesini insan ve vizyon odaklı kentsel gelişme, çevre ve kültür değerlerinin korunması, kentsel, kurumsal ve kültürel dönüşüm ile planlama ve altyapı ilişki sistemi gibi unsurlar oluşturuyor. İnsanlarımızın tüm beklentilerine yanıt verecek şekilde insan ve doğa arasındaki dengeyi unutmadan, geçmişimizin izleri olan kültürler değerlerimizi koruyan, şehri olduğu kadar, insanları da dönüştüren, altyapı sorunları çözüme kavuşturulmuş bir ideal şehir oluşturuyoruz” dedi.

YILDIRIM’IN YÜKSELEN DEĞERİ
Bölgede hayata geçirilmesine hazırlanılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak uzlaşma görüşmeleri hakkında bilgi veren Başkan Edebali, “Kentsel dönüşüm bir fedakarlık işidir. Herkesin fedakarlık göstermesi gerektiği kentsel dönüşüm, insanlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için yapılması gereken bir ihtiyaç değil zorunluluktur. Bu alanda yaşayan vatandaşlarımızın günümüz şartlarına uygun modern ve güvenli binalarda yaşamalarını sağlayacağız. Ayrıca sosyal yaşam alanlarıyla insanlarımızın yaşam standartlarını yükselteceğiz” diye konuştu. Hak sahiplerinin mağdur olmamasının öncelikli hedefleri olduğunu da vurgulayan Başkan Edebali, “Gönüllülük esasına uygun gerçekleştireceğimiz kentsel dönüşüm sayesinde modern yapıların yanı sıra mahalle kültürünü canlı tutarak ilçemizdeki birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını pekiştireceğiz. İnsanı ön planda tutan projelerle Yıldırım’a yükselen bir değer kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181