ABD'de konut fiyatları arttı!
ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıklanan verilerine göre, konut başlangıçları kasımda önceki aya oranla yüzde 10,5 artarak 1 milyon 173 bine çıktı. Ekimde yüzde 11 gerileyen veriye ilişkin kasım beklentisi yüzde 6,6 artış veya 1 milyon 130 bin yönündeydi.

Veriler, ayrıca inşaat izinlerinin kasımda yüzde 11 artışla 1 milyon 289 binle beklentileri aştığını ortaya koydu. Gelecek aylardaki konut başlangıçları için ipucu sağlayan inşaat izinlerine yönelik beklenti yüzde 1 düşüş ya da milyon 150 bin adet olarak belirlenmişti.

Bu arada, Ekim ayı konut başlangıçları 1 milyon 60 binden 1 milyon 62 bine, inşaat izinleri ise 1 milyon 150 binden 1 milyon 161 bine revize edildi. Ekonomistler, Kasımda beklentilerin üstüne çıkan verileri, konut sektörünün güçlenme sinyalleri verdiği şeklinde değerlendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181