'Araplara ev satacağız derken İstanbul’daki adamı Londra’ya kaçırıyoruz'!
Yabancıya satış için önemli adımlar atılırken, lüks konut alacak yerli alıcının yurtdışını tercih ettiği belirtiliyor. İstanbul’da lüks konut satışlarında durgunluk olduğuna dikkat çeken Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, “Yabancıyı çekerken içerden adam kaçırdık. Devlet bu konuya odaklanmalı. Konu bir tek yatırım değil, sosyolojik, psikolojik boyutu var. Araplara ev satacağız derken İstanbul’daki adamı Londra’ya kaçırıyoruz” dedi. 

İstanbul Cendere’de hayata geçirdikleri Seba Office Boulevard projesinde sona yaklaştıklarını belirten Keçeli, “Tüftürk ve Tv8 bir blok aldı. Mesut Yılmaz ve TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ise bin metrekare tam ofis katı aldı. Şimdi bölgede 202 dairelik ‘Seba Flats’ projesine başlıyoruz. 2 bloklu projede metrekare satış fiyatı 11 bin liradan başlıyor” dedi.

IHLAMUR’DAN VAZGEÇTİ
SEBA İnşaat Beşiktaş Ihlamur Parkı’na yapılacak proje ile gündeme gelmişti.  Proje ile ilgili bilgi veren Keçeli, “Biz ek bir imar hakkı istemeden ruhsata başvurduk. Bakanlık burası park olsun dedi. Zaten parkta bir yapılaşma üzerinde hiç çalışmadık. 5 kaçak yapı ve oto yıkama alanını yıkıp, 5 katlı  bir bina yapacaktık, vazgeçtik. Şimdi istimlak bedelinin verilmesini bekliyoruz. Bu bedel yaklaşık 120 milyon lira” dedi. 

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181