Basın Ekspres Yolu yatırımcıların gözdesi oldu!
Basın Ekspres Yolu, İstanbul'un fabrikalarına ve atölyelerine ev sahipliği yapan en önemli bölgelerden biri... Kentsel dönüşüm ile birlikte yapıların yerine yapılar yükseliyor. Yatırımcılar için göz bebeği bölgelerden biri olmasındaki en önemli etken hiç kuşkusuz lokasyonu. Zira E5 ve TEM bağlantı yolu üzerinde olması başlı başına bir avantaj. Öte yandan havalimanına yakınlığı, İstanbul'un iki ana metro güzergahında yer alması bölgenin bir diğer lokasyon avantajı... Basın Ekspres Yolu üzerinde yükselen projeleri genel bir şekilde değerlendirdiğinizde öne çıkan birkaç nitelik göze çarpıyor. Örneğin projelerin A plus özelliğinde olması. Ofis, home ofis, konut, residance gibi farklı tipolojideki projeler, kullanıcısına yüksek standartlar sunuyor. Projelerin iç mimarisinde kullanılan yapı malzemelerinden akıllı bina teknolojilerine kadar birçok detayda tercih yüksek kaliteden yana olmuş.

Bölgede dikkat çeken bir diğer özellik ise otellerin konumlanması. Birçok proje bünyesinde otele de yer veriyor. Bu, aynı zamanda bölgenin önümüzdeki süreçte iş dünyasına da ev sahipliği yapacağına işaret ediyor. Zaten hayata geçen projelerde ofisler öne çıkıyor.

SEKTÖRÜN DENEYİMLİ İSİMLERİ BASIN EKSPRES YOLUNDA
Basın Ekspres Yolu üzerinde yükselen projelerin belki de en önemli ortak özelliklerinden biri sektörün önde gelen yatırımcıları tarafından hayata geçiriliyor olması. İnşaat yatırımcıların, Basın Ekspres Yolu üzerinde tecrübelerini sergilediğini söylemiş olsak abartmayız sanırım. Bazı projelerde sona yaklaşılmışken bazı firmalar temel aşamasında çalışmalarını sürdürüyor... Markalı konut üreticilerinin kentsel dönüşüm yasasından yararlanarak geliştirdiği projelerde, yatırımcılara konut, rezidans ve ofis kurgularının yer aldığı seçenekler sunuluyor. 

Mar Yapı tarafından hayata geçirilen G - YOO projesinde sona yaklaşılmış. Bu yıl teslimlerin gerçekleşeceği proje gerek mimarisi gerekse sahip olduğu özellikleriyle bölgenin en dikkat çeken projeler arasında... Mar Yapı'nın bir diğer önemli projesi ise G Rotana. Projede dış cephe uygulaması hızla yükseliyor. G Rotana; 152 odalı bir otel ve 17 katta 1+1 ve 2+1 daire seçenekleriyle 153 adet rezidanstan oluşuyor. Projenin bir diğer özelliği ise 2 bin 500 metrekare ticari alan ve otelle rezidanslara ayrı hizmet verecek sosyal tesisler de projede yer alıyor olması. 

NG residance projesinde ise hummalı bir çalışma söz konusu. Projede katlar yükselmiş... Kule vinç ile çalışmaların hızla devam ettiği proje daha şimdiden beğeni görüyor. Express projesinde cephe çalışmalarına devam ediliyor. Gül Proje ise Gül Proje Express isimli yatırımında inşaat çalışmalarının daha ilk aşamalarında. İlk katlarının inşa edildiği projede çalışmalar hızla sürüyor. Balance Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Balance Güneşli ise stratejik konumu, şık ofis tasarımları ve zengin teknik donanımı ile çalışma hayatına artı değer katıyor. Referans markalı projeleriyle öne çıkan Kiler GYO, Güneşli'de Metro'nun yanı başında yükselen Referans Güneşli projesiyle isminden söz ettiriyor. Estetik tasarımı ve merkezi lokasyonu itibariyle öne çıkan Referans Güneşli'de 208 konut ve 32 mağaza yer alıyor. Toplam 240 bağımsız bölümün yer aldığı projenin konut bölümünde, büyüklükleri 57 metrekare ile 196 metrekare arasında değişen 1+1'den 4,5+1'e kadar daire seçenekleri sunuluyor.

MARKALI KONUT PROJELERİ HIZLA YÜKSELİYOR
Basın Ekspres'in dikkat çeken en önemli projelerinden bir diğer ise Nivo İstanbul. Basın Ekspres bölgesinde daha önce iki fabrikanın yer aldığı, 42 bin metrekarelik bir alanı dönüştürmeye başlayan Nivo İstanbul, Avrupa yakasının simge projelerinden biri olacak. Nivo İstanbul hakkında bilgi veren Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, "Nivo İstanbul projesini, Cathay İnvest şirketi geliştiriyor ve gerçekleştiriyor. Projenin arsa yatırımı ise Suudi Arabistan sermayeli bir yatırım şirketi Neba A.Ş. ve Cathay Group'un bünyesindeki Oktaş A.Ş. firmasına ait. Projenin yatırım değeri 200 milyon Doların üzerinde. Yaklaşık 45 dönüm genişliğindeki yedi ayrı parselden meydana geliyor. Arsa geliştirme süreci yaklaşık 2 yıl sürdü. Kentsel dönüşümkapsamında geliştirilen bu arsanın üzerinde daha önce iki ayrı fabrika bulunuyordu. Dolayısıyla Nivo İstanbul, Basın Ekspres'te kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçiyor. Altı bloktan oluşan projede toplamda 1400 ünite yer alıyor. Projenin toplam inşaat alanı 200 bin metre kareyi bulacak. 1 bloğu 'serviceda partments', 3 bloğu home-ofis ve 2 bloğu ise konut olacak" diyor.

Bölgenin değerine dikkat çeken Yılmaz, Basın Ekspres'in Büyükdere Caddesi'nin değişim ve gelişim hızını katlayan ve daha çok kazandıran bir yer olacağını vurguluyor ve sözlerine şu şekilde sürdürüyor: "Büyükdere Caddesi üzerinde de daha önce fabrikalar ve depolar yer alıyordu. Bölge turizm, ofis, residence alanı olarak dönüştürülerek günümüzde şehrin en prestijli caddelerinden biri haline geldi. Yatırım getirişi açısından tüm yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Basın Ekspres de aynı değere sahip bir bölge. Küçükçekmece, Bağcılar ve Bahçelievler olmak üzere bölgede üç belediye alıyor. Bölgedeki belediyelerin yaptığı düzenlemelere uygun olarak bölgede yer alan fabrikalar dönüştürülerek İstanbul'un prestijli bir alanı oluşuyor. Basın Ekspres İstanbul'un E5 ile E6 üzerindeki en önemli bağlantı yolu. Bu kaçınılmaz olarak bölgenin kaderini belirliyor. Önümüzdeki 5 - 10 yıl içerisinde Basın Ekspres, Levent gibi İstanbul'un önemli bir merkezi haline gelecek. Yapılan kamu yatırımları bölgenin ulaşımını destekleyecek noktada. Dolayısıyla bölgenin değeri her geçen gün artıyor."

KUYAŞ İstanbul Vizyon, Nurol GYO Güneşli Park, TOYA Yapı ise Toya Moda, KLK İnşaat Boardwalk projeleriyle Basın Ekspres'in öne çıkan isimleri. Bölgenin bir diğer yatırımcısı ise Sur Yapı. Hayata geçirdiği projelerle beğeni gören firma, bölgede Mirage Rezidans projesiyle rol alıyor. Cebi Yapı'nın hayata geçirdiği Green Exspress'te ise katlar hızla yükseliyor. Bir dönem fabrika ve atölyelere ev sahipliği yapan Basın Ekspres Yolu, daha şimdiden merak uyandırıyor. Hem yatırımcı hem de alıcı açısından oldukça avantajlı bir bölge olan semtte, tüm projelerde hayat başladığında yeni kimliğiyle İstanbul'un modern yüzü olacağı aşikâr... 

Sektörel Tanıtım İnşaat Malzeme


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181