Bu binalarda artık kazan kullanımı zorunlu!
Kazan ve Basınçlı Kap sektörünün yenilikçi firması Erensan'ın Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren, ISKSodex 2016 kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ayhan Eren, kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla enerjide ithal olan kaynakların daha verimli kullanımı sağlanarak cari açığın ciddi oranda azalabileceğinin altını çizdi.

Kentsel dönüşüm kapsamına alınan bölgelerde, belirli bir metrekarenin üzerinde yapılan binalarda kazan kullanımı, Binalarda Enerji Performansı (BEP) Yönetmeliği ile zorunlu hale getirildi. Kentsel dönüşümün enerjiye etkisini değerlendiren Ayhan Eren, "Hepimizin bildiği gibi Binalarda Enerji Performansı (BEP) yönetmeliği ile zorunlu hale gelen 2000 metrekare üzerindeki binalarda merkezi sistemin kullanım zorunluluğu kentsel dönüşüm kapsamında yeniden yapılacak binalarda ve sitelerde uygulanmaya başladı.

BEP yönetmeliği tam uygulandığı takdirde binalarda enerjinin kullanımı daha verimli hale gelecek ve dolayısıyla enerji tasarrufu yapılanma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, konutlar merkezi sistem ağı ile yönetilecek. Binaların ısı ihtiyacının merkezi sistem üzerinden karşılanması demek, önemli miktarlarda enerji tasarrufu sağlamak anlamına geliyor" dedi.

KAZANLAR ÖNEMLİ

Erensan Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren toplantıdaki konuşmasında, "Avrupa'da yayınlanan ERP direktifleri ile 400 kW'a kadar olan ısıtıcılar ve kazanların yüksek verimli ve çevreye daha duyarlı hale gelmesi şartı var. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'de de yürürlüğe girecek bu yasalar, pazarda yeniden yeni dinamikler belirleyecek. Enerji maliyetleri göz önüne alındığında da enerjiyi verimli kullanma gerekliliği açıkça görülüyor.

Enerjide sürdürülebilirliğin sağlanmasına, dışa bağımlılığın azaltılmasına, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesine ve iklim değişikliği ile mücadeleye yönelik çalışmalar, diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de enerjinin ve enerji kaynaklarının verimli kullanımının önemini artırdı" dedi.

Ege Haber Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181