"Demirdeki fiyat artışı inşaat maliyetlerine ve tüketiciye yansıyacak"!
Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe demirdeki yaklaşık yüzde 35'lik fiyat zamının kabul edilemez olduğunu bu haksız artışın inşaat maliyetlerine ve aynı zamanda tüketiciye yansıyacağını söyledi.

Son çare iş bırakma çağrısı
Türkiye'deki deprem gerçeğinin ve ülke genelinde yüzde 65’e yakın kentsel dönüşüm zorunluluğunun kabul edilmesi gerektiğini kaydeden Nasır, “Bu konuda hükümetimizin her türlü ön açıcı çabayı gösterdiği bir süreçte, demir üreticileri ve satıcılarının, inşaatın ana malzemelerinden olan inşaat demirine, gerçeğe uygun hiçbir gerekçe göstermeden yaptıkları zamları kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

Demirin tonunun 2 bin 500 TL.’yi aştığına dikkat çeken Necip Nasır, “Türkiye demir üretiminde dünyada ilk 5’te yer alıyor. Bölgemizde yaşananlarla ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak yaşadığı bu önemli süreçte demir üreticilerinin de serbest piyasa ekonomisi içinde daha duyarlı ve gerektiği şeklinde ticaret yapmalarının bir vatandaşlık görevi olduğunu unutmamaları gerekiyor” diye konuştu. Nasır çözüm bulunmazsa son çare olarak iş bırakma çağrısı yapacaklarını sözlerine ekledi.

Hürrüyet İzmir Ege Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181