Fuzul Grup 1,5 yılda 2,5 milyarlık yatırım yapacak!
Başakşehir'de bugüne kadar 8 proje hayata geçiren ve 6 bin konut üreten Fuzul Grup, İstanbul'un merkezi yerlerindeki kentsel dönüşüme ve Emlak Konut GYO - TOKİ ihalelerine odaklandı. İki yıl önce açıkladığı 4 yılda 4 milyar liralık yatırımın 1,5 milyar lirasını Başakşehir'deki 3. İstanbul ve Gaziosmanpaşa'daki TEM Avrasya projelerine yapan şirket, Körfez merkezli yabancı ortaklarla dev ihalelere girmeye hazırlanıyor. Gelecek 1,5 yılda yabancılarla 2,5 milyar liralık yatırım yapacaklarını açıklayan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, birçok yatırımcıyla görüştüklerini, bunlar arasında Suudi Arabistan ve Bahreynli grupların ön plana çıktığım anlattı. 

REKABET BAHREYNLİLERİ GETİRDİ
Son dönemde ihalelere birlikte teklif verdikleri Suudi Arabistan merkezli Al-Zamil Gayrimenkul'le ortaklıklarının başkalarına da örnek olduğunu ifade eden Akbal, "Diğer Ortadoğu merkezli gruplar, 'Biz de Fuzul'le iş yaptık, niye bizle ortaklık yapmıyorlar' dediler. Rekabet ortamı oluştu. Bahreyn'den bir grup bizimle görüşme yaptı. Biz de varız dediler. Onlarla da bir ortaklığa hazırlanıyoruz" dedi. 

FLORYA'YA YABANCILAR TALİP
Akbal, kentsel dönüşüm için de kendilerine çok talep geldiğini belirterek, "Zeytinburnu'ndan Eyüp'e kadar birçok alanda görüşmeler yapıyoruz. Ama biz şu an daha çok Emlak Konut ve TOKİ ihalelerine sıcak bakıyoruz. Bahreynli ortağımızla da bu devlet ihalelerini takip edeceğiz"  ifadelerini kullandı.

Yabancıya satış 100 milyon getirecek
2014'te Fuzul Grup bünyesinde kurulan ve Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal'in başında olduğu NevitaTürkiye'de Fuzul Grup projelerini 30'un üzerinde ülkeye pazarladıklarını kaydeden Akbal, "Bu sene 100 milyon TL'nin üzerinde ciro hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Fuzul Ev 'sosyal sorumluluk'
Hükümet'in faize karşı aldığı önlemlerle yeni dönemde Türkiye'nin faizsiz bir yöne doğru gittiğini anlatan Eyüp Akbal, tabana dönük bir çalışma olan Fuzul Ev modelinden bahsetti. Fuzul Yapıyla A ve B gelir grubuna, Fuzul Ev'le de C ve D gelir grubuna hitap etmek istediklerini anlatan Akbal, "Toplumun tabanıyla tavanı arasında koordinasyon sağlıyoruz. Fuzul Ev'i biraz da sosyal sorumluluk olarak düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yüzde 40'ını 1.5 ayda sattı
TEM Avrasya'da 612 konut için 15 binin üzerinde ön talep aldıklarını anlatan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, "Bir buçuk ayda konutların yüzde 40'ını, 250 adetini sattık. Rezervasyon sayısı ise 500'ü geçti" dedi. Tem Avrasya Konutlarında fiyatlar 5.500 liradan başlıyor. 3. İstanbul'da ise satışa çıkan 550 konutluk ilk etabın 350 konutunun satışının tamamlandığı bilgisini veren Akbal, "3. İstanbul'da ilk satışa çıktığımızda fiyatlar metrekaresi 3.800 liradan başlıyordu. Şimdi 4.600'den başlıyor" dedi. 

2 yılda % 98 değerlendi
Başakşehir'in 'pilot şehir'olarak konumlandığını kaydeden Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal ise "Burada konut üretimi ve fiyatlar sürekli artacaktır. Yeni İstanbul'un Yeni Şehir Merkezi olarak görüyoruz. Bizim Ariva projemiz 2 yılda yüzde 98 değerlendi" dedi. 2018de Başakşehir'de bir proje daha planladıklarını ifade eden Akbal, 2018 başında 350-400 konutluk proje çıkaracaklarını kaydetti. 

​Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181