"KDV indirimi ticari alanlarda da uygulanmalı"!
Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünün büyümeye devem edebilmesi için yapılması gerekenleri açıklayan Zafer Yıldırım, Ankara’da ciddi anlamda ofis projelerinin yükseldiğini anlattı. Hayata geçirilen ofis projelerinin, her vatandaşın kaliteli hizmet alabilmesi için büyük önem taşıdığını anlatan Yıldırım “Konut alımlarında KDV oranını yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesi ülke ekonomisinin canlandırılması adına alınmış çok yerinde bir karar. KDV düzenlemeleri sektörümüze büyük hareketlilik getirdi. Grubumuz bünyesinde hayata geçirilen Beytepe Beyterrace ve Cevizlipark Konutlarında da bu faydayı rahatlıkla görebildik.

Hareketliliğin devam etmesi için uygulanan KDV oran sürekliliğinin sağlanması gerekiyor. Bu süreklilik konut projeleriyle sınırlı kalmayıp, ticari projelere de sirayet etmeli. Hem Ankara hem de Türkiye’nin her bir köşesinde yükselen ticari projeler de KDV indiriminden nasibini almalı. Bu sayede inşaatın bir ayağının da güçlenmesi ve Türkiye ekonomisine can suyu olması sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Konut satışlarında artış yaşandı
Yapılan bu teşviklerin konut piyasasında hareketlilik yarattığını vurgulayan Fertaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım, “Türkiye genelinde konut satışları 2017 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %42,4 oranında artarak 115 bin 869 oldu. Satılan 116 bin konutun 54 binini yeni konutlar oluşturuyor. Yeni konut satışında da yüzde 42,6’lık bir artış var. Hareketlenme ile birlikte inşaat sektöründe daha fazla büyüme bekliyoruz. Bu büyümenin ivme kaybetmeden devam etmesi için konutta uygulanan KDV oranlarının daim olması, ofis projeleri gibi ticari projelerde de aynı KDV uygulamasına gidilmesi gerekiyor” dedi.

Yıldırım Kule yeni yaşam alanları sunuyor
Ankara’nın yükselen lokasyonlarından Balgat’ta farklı mimari yapısıyla dikkat çeken Yıldırım Kule, yeni yaşam alanları sunuyor. Doğal kaynakların ve çevrenin korunmasına katkı sağlayacak şekilde üçüncü nesil camlar, çevreci ve uzun ömürlü malzemeler kullanılarak en ince ayrıntısına kadar düşünülen, Balgat’ta inşaatı tamamlanan Yıldırım Kule, 46.000 metre karelik yeni bir yaşam alanı sunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181