'Kentsel dönüşüm enerjinin değerini bilen şehirler kurmak için fırsat!'
Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, "Yılda 3 milyar dolar enerji tasarrufu yapan bir şehri ortaya çıkarmak için, enerjinin değerini bilen, çevre dostu yapılan destekleyen çevreci bir şehircilik anlayışını ortaya koymalıyız" dedi. Kentleşme anlayışının temelinde, insanlann hayat kalitesini artırmanın yattığını belirten Altensis yöneticisi Emre Ilıcalı konuşmasında şu noktalara dikkat çekti:

HER ŞEY TASARLANMALI
"Nüfusun hızla artışı ile birlikte yoğun kentleşme sonucu alan problemleri giderek artıyor. Bu durum aynca çevre kirliliğine de yol açıyor. Yollar, evler, iş yerleri, alışveriş yerleri, kamusal alanlardan oluşan kentsel alanların karakteri o çevreyi olduğu kadar bölgede yaşayan insanların hayat kalitesini de etkilemektedir. Kentsel dönüşümün hız kazandığı günümüzde depreme dayanıklı yapılaşmanın yanında daha sağlıklı ve konforlu yaşam alanlarına sahip, enerji verimliliğini ön planda tutan, ekoloji ve habitatı koruyan, çevreye yapüğı olumsuz etkilerin en aza indiği mahalle ve kentsel alanların tasarlanıp yapılması da büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.


Yeni Akit Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181