Konut almanın tam zamanı!
Ankara'nın yeni gözde yaşam bölgesi Karacakaya'da Mebuskent'i hayata geçiren Aymor Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, "Konut fiyatları 2016'da nasıl seyreder?" sorusunu yanıtladı.

SEKTÖRDE CANLANMA BAŞLADI
Ayhan, iki kez seçime gidilmesi, dövizde aşırı yükseliş, büyümenin yavaşlaması gibi faktörlerle hem siyasi, hem ekonomik belirsizliğin arttığı 2015 yılında, konut yatırımcısının da beklemeye geçtiğini, inşaat sektörünün zor bir yıl geçirdiğini hatırlattı.

GAYRİMENKULDE ARTIŞ OLACAK
1 Kasım 2015 seçimleri sonrası sandıktan çıkan tek parti hükümetiyle istikrarın tekrar sağlandığını vurgulayan Ayhan, yeni hükümetin Eylem Planı kapsamında birer birer uygulamaya koyduğu ekonomiyi canlandırıcı önlemlerin de etkisiyle 2016'da sektörde canlanmanın başladığına işaret etti. Ayhan, gayrimenkul fiyatlarının şu an dipte olduğunu, ancak inşaat yatırımcılarının, piyasadaki durgunluktan dolayı şu zamana kadar fiyatlara yansıtamadıkları maliyet artışlarını, talepteki canlanma paralelinde Mart, Nisan aylarından itibaren giderek artan bir şekilde yansıtmaya başlayacağını dile getirdi. Önümüzdeki dönemde gayrimenkul fiyatlarındaki artışların hızlanacağını ifade eden Ayhan, "Alım için şimdi uygun zaman. Alım talebini ertelemiş vatandaşlar önümüzdeki iki üç ayı iyi değerlendirmeli. Şimdi alanlar karlı çıkacak" dedi.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181