Mega projelerle en çok prim yapan bölgeler!
3. Boğaz Köprüsü, Marmaray, Avrasya Karayolu Tüneli gibi mega projelerin Avrupa ve Anadolu yakasındaki güzergahlarında olan bölgelerin hızla prim yapmasını sağladığına dikkat çeken Yetgin, "Yeni Havalimanı'nın yapıldığı Karadeniz'in Avrupa yakasındaki Yeniköy ile Akpınar köyleri arasındaki alan, Ataşehir bölgesinde yükselen İstanbul Finans Merkezi, Beyoğlu bölgesinde bulunan Galataport ve Haliç Yat Limanı gibi projelere yakın bölgeler prim yapyor. Söz konusu projelerin ve devam eden yeni rezidans ve ofis projelerinin etkisiyle eski İstanbul olarak anılan Beyoğlu ve Taksim bölgesindeki fiyatlar yeni bir ivme kazanacak" dedi.

OYA GİBİ İŞLENDİ
Beyoğlu Belediyesi önderliğinde Çalık Holding iştiraki Gap İnşaat ve Çalık Gayrimenkul tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk ve en büyük kentsel yenileme projesi Tarlabaşı360'ın, oya gibi işlenerek İstanbul'un tam kalbinde hayat bulduğunu ifade eden Yetgin, "Bir benzeri daha olmayan Tarlabaşı360'ta alışılageldiği gibi sadece ofis ve rezidans inşa edilmiyor, yok olmak üzere olan bir tarih hayata döndürülmeye, var olan bir hazine olabilecek en modern ve korunmuş hali ile ülkemize, İstanbul'a kazandırılıyor" dedi.

TARİHİ DOKU KORUNDU
Yetgin, Tarlabaşı360 projesinde, yenileme alanı içerisinde bulunan tüm yapıların mevcut tarihi dokuyu ve kültürel değerleri koruyarak yeni} den yapılandırıldığını söyledi. Tarlabaşı360 projesinde 210'u tescilli olmak üzere toplam 269 adet binada yenileme ve restorasyon çalışmaları yapılıyor. Tarlabaşı360'ta 160 mağaza yer alacak. Projede 971 ünite bulunuyor.

Sabah Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181