Mega projelerle konut fiyatları yüzde 300 arttı!
İstanbul'daki konut fiyatları 2010 yılından beri artış eğiliminde seyrediyor. Araştırmalar ev fiyatlarının 6 yılda yüzde 100 arttığını söylese de gerçekte ise artış yüzde 300'leri aşmış durumda. Kadıköy'de 2010 yılında 110 bin TL olan 30 yaşını aşmış 70 metrekare aynı ev için bugün 470 bin TL talep edilirken, kentsel dönüşümle aynı metrekaredeki yeni evin fiyatı ise 800 bin TL oldu.

RE/MAX Türkiye Operasyon Başkanı Gökhan Karahan, ko nuttaki artışın süreceğini belirterek "İstanbul'daki satılık emlak fiyatları bir yılda ortalama yüzde 22 oranında yükseldi. Gayrimenkullerdeki artışlar genellikle o bölgede yapılacak olan alt yapı çalışmalarından ve mega projelerden kaynaklanıyor. Silivri'de gayrimenkul fiyatları son bir yılda ortalama yüzde 29 artış gösterdi. Kanal İstanbul için gözler tekrar Silivri'ye çevrilmiş durumda. Olağandışı değer kazanan bir başka ilçemiz ise Şile. Şile'de gayrimenkul fiyatları son bir yılda ortalama yüzde 28 arttı. Üçüncü köprü ve bağlantı yollarının yapılmasına bağlı olarak Şile yatırım alanı oldu" dedi.

KARTAL VE TUZLA ARTTI
Kentsel dönüşüm alanlarında da artışın yüzde 20 Terde olduğunu belirten Karahan "Son bir yılda yüzde 20Tere yaklaşan değer artışı gösteren ilçelerimiz Bayrampaşa, Kartal, Üsküdar, Tuzla, Gaziosmanpaşa ve Çekmeköy oldu. Ev fiyatlarını artık kentsel dönüşüm değil mega projeler belirtiyor. Ev bir ihtiyaç tabii, ancak aynı zamanda iyi bir yatırım aracı" diye konuştu.



Erdinç AKKOYUNLU/Star Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181