Nakliyeciler arsasına 1850 konutluk proje yapacak!
Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesindeki 'Akzirve Gayrimenkul, İstanbul'da değeri 1 milyar 250 milyon dolar olan 2 büyük gayrimenkul projesi inşa edecek. 25 yıldır Türkiye'de olduklarını ve bugüne kadar orta ve küçük ölçekli yatırımlar yaptıklarını söyleyen Akzirve CEO'su İbrahim Maasfeh, "Kartal'da Ege Yapı ile ortak Pega Kartal projesini yaptık. Ataşehir'de ofis yatırımımız oldu ve Harbiye'de bir otel inşaatımız devam ediyor. Şimdi Türkiye'de yatırımcı değil geliştirici olmak istiyoruz. Bu amaçla Zeytinburnu ve Bahçeşehir'de inşaat maliyeti 500 milyon dolar olan 2 proje yapacağız" dedi.

KİŞİ BAŞI 1 MİLYON DOLAR
Akzirve'nin Zeytinburnu'nda, İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi'nden (NAKO) satın aldığı arsada yapacağı proje merak ediliyor. Büyük gayrimenkul şirketlerinin talip olduğu arsayı şirket 2014 yılında 250 milyon dolar bedelle satın almıştı. Projeyi yıl sonunda satışa çıkaracaklarını belirten Maasfeh, "Kooperatif arsasında 245 hak sahibi vardı. Yaklaşık her bir kişinin bize maliyeti 1 milyon dolar oldu. Sabırla, hepsiyle tek tek anlaştık. Kimi ev istedi, kiminden ise arsasını nakit aldık. Şimdi oradaki nakliyecilere Hadımköy'de 200 milyon TL yatırımla yeni bir lojistik tesis yapıyoruz. Orasının yapımı bir yıl sürer. O nedenle nakliyeciler Hadımköy'de geçici olarak başka alana taşınacak. Biz de yeni projemizi yıl sonu satışa sunarız" dedi. Proje için Tabanlıoğlu Mimarlık ile çalıştıklarını söyleyen Maasfeh, 130 dönüm alanda 1850 konut ve ticari birim planladıklarını belirtti. 6 bin civarı kişinin yaşaması planlanan projenin 36 ayda tamamlanması bekleniyor. Bölgede çok sayıda yeni proje olduğunu ve gelişimin sürdüğünü söyleyen Maasfeh, Zeytinburnu Topkapı bölgesinde konutların metrekare satış fiyatının 7-10 bin TL aralığında olduğunu hatırlattı.

Bahçeşehir'e 2 bin 600 konut
Bahçeşehir'de ise 2011 yılında satın aldıkları arsada bir konut projesi yapacaklarını belirten İbrahim Maasfeh, "200 bin metrekare alanda yaklaşık 2600 konut planlıyoruz. Projenin değeri 500 milyon dolar olacak" dedi. 3 etap şeklinde inşa edilecek Bahçeşehir projesinin mimarı ise Bünyamin Derman. Yatırımları bağlı oldukları ana şirket vasıtasıyla finanse edeceklerini söyleyen Maasfeh, konut alıcılarını da banka kredisine yönlendirmek yerine direkt olarak kendilerinin taksitlendirme imkânı sunacaklarını söyledi. Türkiye'de gayrimenkul pazarına güvendiklerini ve yatırımlara devam edeceklerini belirten Maasfeh, "Antalya'da arazilerimiz var. İstanbul'da da 2-3 arazi üzerinde daha çalışıyoruz" dedi.

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181