Özhaseki, '7.5 milyon yapı risk grubunda!'
1999 depreminden önce yapılan yaklaşık 7.5 milyon yapının risk taşıdığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kentsel dönüşümde geç kalıyoruz" uyarısı yaptı.

Marmara ağırlıklı
Türkiye bir deprem ülkesi ve genel olarak sağlıksız yapılara sahip. 1999 depreminden sonra çıkan yönetmelikle binaların biraz daha sağlam hale geldiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "20 milyon yapı stoğu içerisinde 5 milyon yapı 1999'dan sonra yapıldıysa, 99'dan önce yapılan 15 milyonun en az yüzde 50'si risk taşıyor. Bunların büyük çoğu da Marmara Bölgesi'nde" diye konuştu.

Kentselde geç kalıyoruz
Bursa'da düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda konuşan Özhaseki, 2012'de yasası çıkan kentsel dönüşümle 3 milyon 100 bin kişinin yapı değişimi gerçekleştirdiğini belirtti. Özhaseki, "Halbuki 25-30 milyonu ilgilendirecek bir yapı stoğunun değişmesi gerekiyor. Bu işte hızlı davranmıyoruz ve geç kalıyoruz. Fay hatları yerinde duruyor ve gittikçe açıklıklar da büyüyor" dedi.

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181