'Tapu harçlarındaki düşüş satıcı ve alıcıya rahat bir nefes aldıracak'!
Akça Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akça, konut ve işyerleri için tapu harcının 30 Eylül'e kadar binde 20'den binde 15'e düşürülmesinin konut sektörüne hareket getireceğini söyledi. Tapu harçlarındaki düşüşün satıcı ve alıcıya rahat bir nefes aldıracağını belirten Akça, "Yeni düzenlemeler ile sektörde yaşanan ağırlığın, yerini harekete bırakacağını düşünüyorum" dedi. Uygulamanın gayrimenkul alım - satımı yapacaklar için iyi bir fırsat olduğunu belirten Akça, alım satım işlemlerinde harç bedeli için değerinin altında, gerçek dışı rakamlarla işlem yapanların da azalacağını söyledi.

Kat karşılığı sözleşmeler ve satış sözleşmelerinde damga vergisi indiriminin de direkt tüketiciye yansıyacağını belirten Akça, konut alımını teşvik ederek, inşaat sektörünü hareketlendirecek bu uygulamaların hem sektörü hem de müşteriyi mutlu edeceğini vurguladı. Akça, inşaat sektöründe daha önce başlatılan ve eylül ayına kadar uzatılan KDV indiriminin sektörün canlandırdığını ifade etti.

Habertürk Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181