Türk gayrimenkul sektörü 2018'i de yeni rekorlarla kapatmayı hedefliyor!
Gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri gelecek yıla ilişkin beklentilerim açıkladı. Geçen yılın 11 ayında 1 milyon 198 bin 740 adet düzeyinde bulunan toplam konut satışlarını 2017'nin aynı döneminde 1 milyon 276 bin 342'ye yükseldiğini anlatan sektör temsilcileri, böylece bu yılın ocak-kasım döneminde toplam konut satışlarında yüzde 7 civarında artış sağladı. Yılın son çeyreğinde yoğunlaşan kampanyalar ' ve yeni proje tanıtımlarını satış rekorunun arkasındaki itici güç olarak gören sektör temsilcileri gelecek yıl konut kredi faiz oranlarında istikrar sağlanması ve kentsel dönüşümün sürmesi durumunda satış trendinin artarak devam edeceğini öngörüyor. "Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti" kampanyasıyla sektörün pozitif ivmesini sürdürmesine destek olduklarını anlatan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2017'nin hem sektör hem de ülke adına verimli bir yıl olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüm sürecinin 2018'in önemli gündem maddeleri arasında yer alacağım vurgulayan Kurum, "Bu kapsamda özellikle İstanbul'da büyük ölçekli kentsel dönüşüm projelerinin I geliştirilmesi bekleniyor. Kredi faiz oranlarının makul seviyelere getirilmesi konut sektöründe istikrann sürdürülmesi adına önemli bir gelişme olacak. Ülkemizde artan güven ortamıyla konut edi niminde yabancılara sağlanan teşvikler sayesinde 2018'in yabancı konut satışları açısından önemli bir yıl olacağına inanıyoruz. Her yıl olduğu gibi 2018'de de yeni ihale edeceğimiz arsalarla, sektöre yön verecek ölçekte projeler üretmeye devam edeceğiz. 2017'de ihalesini yaptığımız ve ruhsat alım işlemlerini sonlandıracağımız projelerimizin lansmanlarını 2018'de yapacağız" dedi.

CANLILIK 20 YIL DAHA SÜRER 
Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas da 2017'de gayrimenkul sektörünün yüzde 6-7 büyüyeceğini söyledi. Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olan kentsel dönüşümün sektöre canlılık katmaya devam edeceğini ifade eden Elmas şunları kaydetti: "Önümüzde dönüştürülmesi gereken 7,5 milyon konut var. Alternatif finansman modellerinin gelişmesiyle sektörde en az 20 yıl bu canlılık devam eder. Emlak sektörü 2018'de de ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek.

Körfezden talep artacak
İstanbul İnşaatçılar Demeği (INDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, üçüncü çeyrek sonunda konut satışında bir milyon sınırının geçildiğini dile getirerek, "Bu yılı yeni bir rekorla kapatırız. Rekor seviyesinin 1 milyon 400 bin adet olacağını tahmin ediyorum. Körfez ülkelerinden 2018'de rekor alım bekliyoruz" diye konuştu

Stokumuzu bu yıl erittik
​KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım: 2017 yılı konut sektörü için iyi geçti. Projelerimiz de çok iyi gitti ve elimizdeki stokları erittik. 2018'de de biz en iyi şekilde çalışacağız ve 2017'nin üzerine koyacağız. Sosyal konut projelen, gelir getirici projeler ve en önemlisi de dönüşüm projeleri dediğimiz yenileme projeleri 2018'in canlı geçmesini sağlayacak.

Büyümeye katkısı büyük
Çalık Gayrimenkul İKÜ Gonca Özgül: Gayrimenkul sektörü, büyüyen Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden olmaya devam ediyor. Konuta ihtiyaç her geçen gün güçlenerek sürüyor. Üçüncü çeyrekte yaşanan yüzde 11,1 lik büyümeye inşaat sektörünün yüksek katkısı oldu. Türkiye ekonomisi azim ve kararlılıkla yolunda yürümeye devam edecek.

2018 satış odaklı bir yıl
Özyurtlar Holding YKB Tamer Özyurt: Konut satışlarının gelecek yıl da artan bir ivmeyle devam etmesini bekliyoruz. Gelecek yılın daha satış odaklı olacak. Özellikle başlamış projeler tamamlanacak ve bu projelerin satışlarının tamamlanması için çalışmalar yapılacak. Yabancı yatırımcı konut alımını artan bir ivmeyle sürdürüyor.

Yeni yıl için iyimseriz
Ağaoğlu Grubu YKB Ali Ağaoğlu: Ağaoğlu olarak 2017'yi 1,5 milyar liralık ciroyla kapattık. 2018'de yeni projelere başlayacağız. Biz ümitliyiz. Çekmeköy'deki projemizin birinci bölümünü bir ayda sattık. 2018 için temkinli ama iyimseriz. Zaman zaman alımlar ertelense deTürkiye'de gayrimenkul yatırımı cazibesini kaybetmeyecek.

Milyonlara iş sağlıyor
Fuzul Grup YKB Yardımcısı Eyüp Akbal: Bu yıl özellikle ipotekli satışlar arttı. Bunda seferberlik kampanyalarının büyük etkisi oldu. Gayrimenkul sektörünün GSYH içindeki payı çok önemli. Sektörümüz milyonlarca kişiyi istihdam edip, yüzlerce sektöre olumlu etki yapıyor. Gayrimenkul sektörü ülkemize destek olmaya 2018'de devam edecek.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181