Yabancıların en çok konut aldığı ilk 5 şehir hangisi!
GYODER tarafından açıklanan 2015 yılının ilk altı aylık verileri incelendiğinde, genel konjonktördeki belirsizlik nedeniyle kurumsal yatırımcı bekleme kararı alırken, bireysel yatırımcının negatif etkilenmediği görülüyor.

Gayrimenkul sektörü, karma projeler ve kentsel dönüşüm hareketiyle iç pazarı hareketlendirirken, gerekli yasal düzenlemelerle de yabancı yatırımcı içinde çekim merkezi olmaya devam ediyor.

Yabancı yatırımcı en çok Muğla’yı tercih ediyor
Türkiye’de gayrimenkul satın alan yabancı uyruklu yatırımcıların il tercihlerindeyse Muğla, 894 bin m² ve 3 bin 357 kişiyle ilk sırada yer aldı. İstanbul ise, 479 bin m² ve 3 bin 552 kişi ile ikinci sırada bulunuyor.

Yabancıların tercih ettiği diğer illerse şöyle: Antalya (370 bin m² & 2 bin 923 kişi), Yalova (266 bin m²&719 kişi), Ankara(237 bin m²&271 kişi).

İşte yabancı yatırımcının Türkiye'de konut almayı tercih ettiği iller;



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181