Zafer Yıldırım, 'Konut alırken 6 kurala dikkat'!
Yıldırım Grup İcra Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım konut alacak olan vatandaşlara altın değerinde tavsiyelerde bulundu. İşte sizlere konut alırken kılavuz olacak öneriler…

1-Lokasyona önem verilmeli
Alınacak olan konut, oturum düşünülerek alınıyorsa aile bireylerinin sosyal yaşam beklentisi, konutun merkezi lokasyonlara yakınlığı ve genel ulaşım olanakları gibi detaylar gözden geçirilmeli. Yatırımlık düşünülüyorsa da tercih edilecek konutun bulunduğu bölge özelinde getirdiği fırsatlar mutlaka değerlendirilmeli. Alınacak konutun; okul, alışveriş merkezi, toplu taşıma, hastane gibi merkezlere yakınlığına dikkat edilmeli. 

2-Deprem yönetmeliğine uygun olmalı
Ülkemiz kuşkusuz ki deprem kuşağında yer alıyor. Bu noktada alınacak olan konutun zemin etüdüne dikkat edilmesi gerekiyor. Doğru işçilik ve konutun deprem standartlarına uygun bir şekilde üretilip üretilmediği mutlaka kontrol edilmeli. 

3-Kaliteli malzeme seçimine bakılmalı
Tercih edilecek olan konutta ön plana çıkan bir başka detay ise; konut inşa edilirken kullanılan malın ve malzemenin kalitesidir. Bu noktada tercih edilen camlardan, kapılara hatta beton harcına kadar her detay titizlikle incelenmelidir. 

4- Kat mülkiyeti iskânı alınmış daireler tercih edilmeli
Konut ile alakalı olarak, tapu kaydının mutlaka kontrolünün sağlanması gerekiyor. Tapu müdürlüğüne gidilerek; kira, şerh, haciz gibi durumların söz konusu olup olmadığına mutlaka bakılması gerekiyor. Yapı kullanım izni olup olmadığı da mutlaka araştırılmalıdır. 

5-Maket üzerinden alım yapılmamalı
Alınacak olan projenin maket üzerinden satışının gerçekleştirilmemesi gerekiyor. Maket üzerinden konut alındıktan sonra, proje tesliminde farklı bir durum ile karşılaşmak istemiyorsanız; mutlaka net ve brüt alan konusunda netlik sağlamanız ve nasıl bir yapıya sahip olduğunuz konusunda netlik kazanmanız gerekiyor.

6-Satış protokollerine dikkat
Satın alınacak olan evin sosyal alanlarının ve otopark gibi unsurların ücrete tabi olup olmadığı ve aidat stratejisine dair planlamalar önceden öğrenilmelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181