TOKİ'den Erzurum Palandöken'e kentsel dönüşüm projesi!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, Erzurum Palandöken'de yeni ve modem bir toplu konut alanı oluşturuyor. Hüseyin Avni Ulaş Mahallesinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında sosyal donatılanyla birlikte inşa edilecek 1.650 adet konut, mimarisi, kaliteli malzeme ve işçiliğiyle öne çıkıyor.

TOKİ ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında Kasım 2015'te imzalanan protokol kapsamında üretilecek konutlar, öncelikli olarak Belediye'nin yürüttüğü başka projeler kapsamında yer alan vatandaşlardan Belediyece belirleneceklere İdare tarafından faydalandınlacak. Bu projeyle, Büyükşehir Belediyesi'nin TOKİ dışmda yürüttüğü diğer projelerin desteklenmesi amaçlanıyor.

7 Kat yüksekliğinde 52 konut bloğu 
Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Kapsamında 1. Etap'ta 793 konut, 1 cami ve 5 dükkanlı ticaret merkeziyle 2. Etap'ta 857 konut, 1 cami ve 5 dükkanlı ticaret merkezi inşa edilecek. Aynca her iki etapta, 7'şer hizmetli dairesi de yapılacak. Projedeki konutlar, bodrum, zemin kat üzeri 7 katlı planda 52 adet konut bloğunda yer alacak. Projede 73,90 metrekare 190 adet 2+1, 108,82 metrekare 127 adet 3+1 ve 120,84 metrekare 1.333 adet 3+1 daire üretilecek. Projede, blok yerleşimleri ve otopark alanlan mümkün olduğu kadar ada dış çeperinde yapılıp ada içlerinde araç trafiğinden ayrılmış, geniş ve kullanışlı peyzaj düzenlemeleri yapıldı. Çocuk oyun alanlan, fitness alanlan ve parklarla desteklenen bu alanlar, bloklara yaya yollanyla bağlanarak kaliteli sosyal alanlar oluşturuldu.

Geleneksel konutlardaki mimari unsurlar modernize ediliyor
Aynca blok yerleşimlerinde, blokların birbirilerinin manzarasını kapatmamasına, her dairenin güneş ışığından optimum derecede yararlanmasına ve aralannda mümkün olduğu kadar mesafe bırakılmasına özen gösterildi. Proje kapsamında yapılacak cami ve ticaret merkezleri de, bu konut alanlannın merkezinde, sosyal yaşamı destekleyecek şekilde yerleştirildi ve meydanlarla zenginleştirildi. Cephe tasarımlarında modern mimari anlayış hâldm kılınırken, geleneksel konutlarda yer alan mimari cephe elemanlan modernize edilmeye çalışıldı. Bu bağlamda ahşap görünümlü cephe kaplamalan ve söveler, zemin kat seviyesinde taş kaplamalan kullanıldı.

TOKİ Haber Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
furkan 8 yıl önce

baslandimi evlere ne zaman teslim olur

Avatar
Talip koksal 8 yıl önce

Hayırlı olsun satışa nezaman çıkarılacak ben emekliyim burdan ev almak istiyorum
InşAllah nasip olur

banner182

banner181