Gaziantep kentsel dönüşümün üzerine gidecek!
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı koordinasyonunda "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlara yönelik projelerin tartışıldığı çalıştay düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, uluslararası bir sorunun yerel bir bakış açısıyla çözülemeyeceğini belirterek, "Bunun üzerinden kentsel dönüşümün üzerine gitmek gerekiyor" dedi.

GÖÇTEN KAYNAKLI SORUNLAR VAR
Suriyeliler ve yoğun göçten kaynaklanan sorunları anlatan Şahin, şöyle devam etti: "En hayati ve büyük sorun konut meselesi. Biz halkımız için 50 bin konut projesini başlattık. Ama zaten şehir kendi içerisinde çok ciddi göç aldığı için, kiraların çok yükselmesi, askeri ücretlilerin en kalitesiz evlerin en az yarısı olması şu anda çok önemli. Bunun üzerinden kentsel dönüşümün üzerine gitmek gerekiyor."

İŞBİRLİĞİ ZAMANI
Koordinasyon ve işbirliği zamanı olduğunu belirten Şahin, biran önce çözüm odaklı projelerin hazırlanarak, hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Belediyenin altyapı planlama ve yönetimine ilişkin yetkinliklerine yönelik dünyadaki en iyi uygulamaları referans alan kıyaslama çalışması bulgularının paylaşıldığı çalıştayda, 5 yıllık tepe seviyede bir altyapı planı oluşturulurken kullanılacak proje önceliklendirme metodolojisi de tartışıldı.

Gaziantep 27 Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181