3. Havalimanı Şubat 2018'de hizmette!
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi, ülke ekonomisine inancını sürdüren iş dünyası temsilcilerinin yatırımlarında herhangi bir değişikliğe yol açmadı. Darbe girişiminin ekonomiyi olumsuz etkilemesini beklemediklerini ifade eden iş adamları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) aldığı önlemlerden memnuniyetini de dile getirdi. İstanbul 3. Havalimanı dahil Türkiye’nin vizyon projeleri hız kesmeden yükseliyor. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli’nin yaptığı konuşmalar ile Merkez Bankası, Türkiye Bankalar Birliği ve Borsa İstanbul gibi ekonomi alanındaki önemli kurumların aldığı tedbirlerin iş adamlarını çok rahatlattığını söyledi.

‘YERİNDE KARARLAR’
İş dünyası olarak, alınan tedbirler nedeniyle ilgililere teşekkür ettiklerini belirten Özdemir “Aslında dünkü toplantılarda alınan kararlar çok olumluydu. Hepimizin endişe ile beklediği ‘acaba ne olur?’ sorusunun cevabı dün (önceki gün) verildi. Bu sayede piyasalar, 15 Temmuz Cuma gününe yakın bir rakamdan açıldı. Küçük bir düşüş yaşandı” şeklinde konuştu. Özdemir, Türkiye ekonomisinden hiçbir zaman tereddüt etmediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Dün bile yatırımlarımız nedir, ne oluyor, onun değerlendirmesini yaptık. Ülkenin birlik ve beraberliğinden hiçbir endişemiz olmadı. Ancak bu olay çok büyük üzüntü verdi. Darbe girişimine karşı büyük birlik gösterilmesi bizi haksız çıkarmadı. İnanın, dün bile yatırımlarla ilgili çalışmalarımız devam etti. Hiç durmadık. Ülkemize, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanlarımıza çok güveniyoruz. Bu zor günde dahi basiretli toplantılar yapıldı. Çok güzel ve yerinde kararlar alındı. Hem iç hem de dış piyasa rahatladı.” 

İSTANBUL 3. HAVALİMANI ŞUBAT 2018’DE HİZMETTE
Nihat Özdemir, aynı zamanda Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan İstanbul 3. Havalimanı’nın inşaatını gerçekleştiren IGA Havalimanı İşletmesi’nin de Yönetim Kurulu Üyesi. Şu anda dünyanın en büyük şantiyesi olan 3. havalimanında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Nihat Özdemir, mayısda yaptığı açıklamada 3. havalimanının yüzde 25’nin tamamlandığını ve 1.8 milyar Euro harcama yapıldığını söylemişti. Özdemir, 3. havalimanının Şubat 2018’se yetiştirilmesi için büyük bir çaba içinde olduklarını belirtti.

PAREKENDECİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
Darbe girişiminin ertesi gününde mağazalarını açarak Türkiye ekonomisine güvenini sürdüren perakende sektöründe, herhangi bir tereddüt yaşanmadı.
Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, demokrasiye sahip çıkan halkla birlikte bayrağın, vatanın, milletin ve hükümetin yanında olduklarını belirterek, bu zor zamanda hayatın normal akışına geçmesine katkıda bulunmak için tüm perakende noktalarının, asayiş ve ulaşımın izin verdiği ölçüde sorunsuz olarak hizmet vereceğini söyledi.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü de “Türkiye ekonomisi eskisi gibi kolay etkilenmiyor. Anlık etkiler orta ve uzun vadede toparlanıyor. AVM yatırımcılarında veya mağaza sahiplerinde herhangi bir tereddüt yok” derken Birleşmiş markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo ise “Darbe girişiminin hemen ertesi sabahı, tüm Türkiye’de mağazalarımızı açtık. Mağazalarımızla hizmete vermeye ve halkımızla demokrasi nöbetine devam ediyoruz” diye konuştu.

KOÇ: TÜRKİYE’NİN BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜ HEDEF ALINDI
Koç Holding’in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, 15 Temmuz 2016 akşam saatleri itibarıyla Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı darbe girişiminin demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, birlik ve bütünlüğünü hedef aldığı belirtildi. Yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Halkımız, devletimiz ve kolluk kuvvetlerimizin demokrasiye olan inancı galip gelmiş ve kabul edilemez darbe girişimi etkisiz hale getirilmiştir. Cumhuriyetimizin en temel yapı taşı demokrasidir ve demokratik bir hukuk devleti çatısı altında bir arada yaşamak milletimizin geleceğinin en önemli garantisidir. Yaşanan bu olağanüstü sürecin hızla normale dönmesi için her zamankinden daha fazla sağduyu, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız bulunmaktadır.”

SABANCI: HALKIN İRADESİ İLE UÇURUMDAN DÖNDÜK
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yazılı açıklama yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye’nin halkın iradesi sayesinde bir uçurumun eşiğinden döndüğünü ve kazananın demokrasi olduğunu vurguladı. Sabancı, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bugünden itibaren ülkemiz için yapacağımız en iyi şey, barış ve kardeşliğin kazanacağına her daim olan inancımızla çalışmaya devam etmek ve üretmektir. Geleceğe sağlıkla yürümemiz ancak toplumun tüm kesimlerinin barışçıl dayanışması ve hukukun üstünlüğü ile mümkün olacaktır. Ülkemizin geleceğine yönelik bu tehdidi bertaraf ederken hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

ZORLU: GÜN ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, yaşanan üzücü olayları iş dünyası olarak yakından takip ettiklerini belirterek, birlik ve beraberliği, demokrasiyi hedef alan bu kalkışmanın milletin sağduyusu ile amacına ulaşamadığını bildirdi.  Milli iradenin dışında, demokrasiden yana olmayan hiçbir müdahalenin asla kabul edilemeyeceğini aktaran Zorlu, “Hep birlikte demokrasimize sahip çıkmış olmamız, ülkemizin geleceği ve demokrasimiz açısından büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı. Zorlu “Gün demokrasimize ve ülkemize sahip çıkma günüdür” dedi.

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181