3. Köprü uzaydan görünüyor!
Temeli 2013 yılında atılan 3. köprünün son tahliyesi 10 gün önce konuldu ve Asya ile Avrupa, İstanbul Boğazı'nda 3'üncü kez birleşti.

TÜBİTAK'ın RASAT uydusundan çekilen fotoğraflar, köprünün temel atım aşamasından son tahliyenin yerleştirdiği ana kadar geçen süreleri içeriyor. Fotoğraflarda köprü ile birlikte çevre yollarının yapımındaki ilerleme de net bir şekilde görülüyor. IC İÇTAŞ Astaldi Konsorsiyumu tarafından inşa edilen 3'üncü köprünün temeli 29 Mayıs 2013 tarihinde atılmıştı.

Köprünün son tahliyesinin kaynağı 6 Mart 2016'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yapıldı ve Asya ile Avrupa kıtaları istanbul Boğazı üzerinde üçüncü kez birleşti.

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181