Bu bulvar ile Mamak'ta 18 mahallenin trafiği rahatlayacak!
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe kalkışmasının ardından hükümet tarafından kent merkezindeki askeri kışlalar şehir dışına çıkarılması kararı alınmıştı. Taşınan askeri alanların ne olacağı ile ilgili çalışmalar sürerken Ankara Büyükşehir Belediyesi ilk atılımı yaptı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında imzalanan protokolle Sabancı Bulvarı, Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler'in içerisinden geçirilerek Bağlıca'ya bağlanması kararı alındı.

İKİ BULVAR GEÇECEK
Sabancı Bulvarı'nın Bağlıca'ya uzatılması için geçtiğimiz günlerde ilk kazmayı vuran Ankara Büyükşehir Belediyesi, şimdi ikinci bir atağa kalkarak bu seferde Mamak'taki 4. Kolordu içerisinden iki bulvar geçirmeyi düşünüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu iki bulvarla ileride Belediye Hizmet Binası ve Devlet Hastanesi'nin geleceği Samsun Yolu'nun yükünü hafifletmek istiyor.

TRAFİK RAHATLAYACAK
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler tarafından iki alternatif yol üzerinde çalışma yapılıyor. Bu yollardan birincisi Çatak Caddesi'nin devamı niteliğinde olacak. Bu yol nüfusu 200 bini bulan Başak, Ekin, Bostancık ve Karapürçek mahallelerine hitap edecek. İkinci yol ise Mamak'taki kentsel dönüşümün gerçekleştirildiği 14 mahalleyi kapsayacak. Samsun Yolu'nun da alternatifi niteliğinde olacak olan bu yol Mamak Devlet Hastanesi'nin de açılması ile büyük bir trafik yükünü çekecek.

ÇEVREYOLU'NA KESİNTİSİZ ULAŞIM
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Yolu başta olmak üzere Bağlıca, Etimesgut ve Sincan bölgelerinin trafiğine büyük rahatlık kazandıracak ve Sabancı Bulvarı ile Bağlıca Bulvarı'nı birbirine bağlayacak olan yeni bulvar, Batı Çevre Yolu'na kadar uzatılarak, AŞTİ'den itibaren kesintisiz ulaşım sağlanacak. Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, Zırhlı Birlikler'de bulunan askeri alan duvarının yıkımıyla başlanan yeni bulvarın çalışmalarına ilişkin bilgi verirken, 4 kilometrelik bulvarın, 50 metre genişliğinde ve servis yollarıyla birlikte 10 şerit olacağını kaydetti. Üçpınar "Bulvarı, daha sonra Bağlıca içinden geçirerek, Batı Çevre Yolu'na kadar uzatacağız. Bu sayede de AŞTİ'den Çevre Yolu'na kadar kesintisiz ulaşım sağlamış olacağız. Ayrıca yine bu bulvar üzerinden, Etimesgut'a 2 bölgeden daha bağlantı yapacağız" dedi. Üçpınar, "MİT ve askeri kurumlarla yapılan detaylı görüşmelerden sonra imzalanan güvenlik protokolüyle de askeri alan ve MİT arazisine, güvenlik için sağlı-sollu tel örgüler çekiyoruz" görüşünü dile getirdi.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181