'Bursa'da marka algısı oluştukça arazi fiyatları artıyor'
Suryapı'nın Satış Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Altan Elmas, milli hasıla içindeki en büyük bileşenlerin gayrimenkul ve inşaat sektörlerinin olduğunu kaydetti. 2015 yılının sektör açısından iyi bir yıl olduğunu belirten Elmas, "Haziran ve Kasım seçimleri sektörü etkiledi ancak 1 milyon 289 bin konut satıldı. Bu oran da yüzde 10 oranında artış demek. Terörün azması ve siyasi seçimlere rağmen büyük performans yaşandı. Aralık ayında 110 bin ile rekor satış oldu" dedi.

Geçen yıla göre bu yıl satışlarda çok artış beklemediklerini belirten Elmas, faizlerin yükselmesi nedeniyle yüzde 5 ile 6 arasında artış beklediklerini ve 1 milyon 356 bin oranında satışın olmasını öngördüklerini açıkladı.

Bursa'da marka algısı oluştukça arazi fiyatlarının arttığına da dikkat çeken Elmas, "Böylece ana merkezler oluşacak. Ana merkezler de ilerleyen süreçte alt merkezlerle yarışacak. Burada da kentsel dönüşüm çözüm olarak görülebilir. Kentsel dönüşüm yapılırken de bazı tıkanıklıklar yaşanabiliyor. Bu nedenle idarecilerden bu tıkanıklıkların çözümünü bekliyoruz" diye konuştu.

50 MİLYON DOLAR EK YATIRIM
Projeleri ile ilgili değerlendirmede bulunan Elmas, 2014 yılı Kasım ayında çalışmaya başladıklarını hatırlatarak, 600 milyon dolarlık yatırım hedefi ile yola çıktıklarını anımsattı. Elmas, "50 milyon dolar daha yatırım yapacağız" dedi.


Serhat TEZCAN/Hürriyet Bursa Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181